Hlavní obsah

Sparťany ve středu čeká první trénink, zatím i s Daňkem

Fotbalisté Sparty absolvováním fyzických testů v úterý zahájili přípravu na jarní část sezony, ve středu je čeká první trénink. Po skončení hostování v Pardubicích je s mužstvem i záložník Kryštof Daněk, naopak obránce James Gomez kvůli účasti Gambie na nadcházejícím mistrovství Afriky chybí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kryštof Daněk ze Sparty Praha.

Článek

Letenští znovu dají šanci mladíkům. Do tréninku s áčkem se zapojují talentovaní hráči, kteří se v průběhu podzimní části sezony připravovali s béčkem: Adam Ševínský, Roman Horák, Nelson Okeke a Tomáš Schánělec.

Testy v Laboratoři sportovní motoriky na FTVS UK absolvoval jako kmenový hráč Sparty i Kryštof Daněk, který na podzim působil v Pardubicích a jeho hostování formálně skončilo. „Další budoucnost hráče bude sportovní vedení klubu řešit v nejbližších dnech,“ avizuje Sparta na svém webu.

V úvodu přípravy nechyběl ani útočník Indrit Tuci. Třiadvacetiletý Albánec je zatím jedinou zimní posilou úřadujícího českého mistra, na Letnou přestoupil na konci prosince z Lokomotivy Záhřeb. Podle médií by dnes Sparta mohla získat stejně starého defenzivního záložníka Markuse Solbakkena z Vikingu Stavanger.

Na soupisce figuruje také James Gomez, nicméně s ohledem na účast reprezentace Gambie na africkém šampionátu prozatím s týmem není.

Realizační tým Briana Priskeho vstoupí do roku 2024 s již avizovanou úpravou. Jak již klub informoval v prosinci, změna nastala na pozici asistenta trenéra. Luboš Loučka se stal hlavním koučem druholigového B-týmu. Asistentem trenéra A-týmu, nicméně nadále s klíčovou rolí v analytické oblasti, je nyní Lukas Babalola.

Přímák s Janem RajnochemVideo: Sport.cz

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho odehrají první přípravný zápas v sobotu 20. ledna na Letné proti FC Kodaň. Půjde o reprízu srpnového 3. předkola Ligy mistrů, v němž obhájce dánského titulu postoupil ve venkovní odvetě až na penalty.

Dva dny po utkání s Kodaní zamíří sparťané na tradiční soustředění do španělské Marbelly. Český mistr tam postupně změří síly s maďarským Puskás Akadémia FC, norským mistrem Bodö/Glimt a švédským šampionem Malmö FF.

Související témata:
  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň