Hlavní obsah

Sparta vstupuje do éry po Krejčím. S kapitánem Panákem i mladíky na hraně sestavy

Fotbalová Sparta vstupuje do nové éry už bez svého bývalého kapitána Ladislava Krejčího. Role nového šéfa kabiny se zhostil osmadvacetiletý obránce Filip Panák. Ten na předsezonní tiskové konferenci řekl, jak moc si této možnosti váží. Trenér mistrů Lars Friis se rozpovídal o nových posilách i šancích pro mladé hráče.

Nový kapitán Sparty Filip Panák: Jsem rád, že můžu Spartu převzít v době, kdy se jí daří. Video: Sport.cz

Článek

„Jsem šťastný, že se mi to povedlo. V tomto kádru jsem zřejmě nejdéle, zažil jsem horší i lepší chvíle. Těší mě, že můžu Spartu vést v období, kdy vyhrála dva tituly a pohár. Mám to mnohem jednodušší, než to měli jiní přede mnou,“ říkal Panák.

Jako možnou náhradu za Ladislava Krejčího, který zamířil do španělské Girony, přivedli Letenští Mathiase Rosse z Galatasaray Istanbul. Dánský střední obránce navíc má společnou minulost i s trenérem Friisem.

„Sice jde o středního obránce, ale může zastat víc pozic. Jde o čistého obránce, miluje bránění. Je hráčem Galatasaraye, ale naposledy hostoval v nizozemské lize, kde odehrál za poslední měsíce hned několik zápasů,“ popsal kouč.

Druhou posilou do zadních řad obhájce titulu je Imanol García, který do Prahy přestoupil z Athletika Bilbao.

„Imanol je živelný hráč, v defenzivě velmi rychlý. Technicky je pak dobře vybavený a pomůže nám ve chvíli, kdy budeme na míči. Byl vychovaný v Athletiku Bilbao, což je slušné fotbalové vzdělání. Těším se, až ho budeme moct využít, a věřím, že dobře zapadne do našeho způsobu hry,“ vyjádřil se Friis i ke druhému příchodu, který se upekl jen pár dní před startem ligy.

Nový šéf disciplínárky? Neznám ho, nemůžu se k němu vyjadřovat. Volba nebyla úplně transparentní, reaguje František ČuprVideo: Sport.cz

Sparta zahájí ligu prvním domácím zápasem proti Pardubicím v páteční předehrávce. Objeví se nové posily již na trávníku?

„Už s námi trénovali a vypadali velmi dobře. Podstoupili testy, které také zvládli solidně. Jestli budou hrát proti Pardubicím? Uvidíme. Jestli proti Shamrocku? Nedokážu říct. Prostě nastoupí hned, jakmile si budeme jistí, že je pro ně správný čas,“ řekl.

Otazník visí i nad startem reprezentantů, kteří se postupně vraceli z již skončeného Eura a Copy America.

Transfer se nedá udělat během týdne, nefunguje to jako na PlayStationu, říká Tomáš Rosický. S kádrem jsme spokojení, ale dveře nezavíráme. Video: Sport.cz

„Je těžké o nich mluvit obecně. Budeme k nim přistupovat individuálně, protože někteří jsou s námi v tréninku už týden, další teprve dorazili. Někdo odehrál na turnaji docela dost minut, jiný zase nehrál skoro vůbec. Je to opravdu rozdílné,“ podotkl kouč Letenských.

Sparta si zatím v kádru nechává i mladé hráče, u kterých se spekulovalo o případném hostování v jiném ligovém kádru. Mezi ně patří Kryštof Daněk, Martin Suchomel či Ondřej Kukučka.

„Jsou součástí našeho týmu, hodně se učí novým věcem, jsou dobří, aby nám pomohli v určitých aspektech. Budou součástí rotace, ale opravdu neumím říct, kolik a kde toho odehrají. Zápasy budou přicházet rychle za sebou, musíme být do nich připraveni nejlépe, jak budeme moct,“ dodal Friis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články