Hlavní obsah

Sparta touží přeskočit Slavii, proti bude Olomouc

10. kolo fotbalové Chance ligy začne již dnes, a to jedním jediným utkáním. Sparta od 19:30 přivítá doma Olomouc. Domácí vědí, že jakýkoliv bodový zisk je posune do čela tabulky, minimálně tedy do neděle, kdy hraje rival ze Slavie na hřišti Bohemians. Průběh duelu na Letné můžete sledovat v textové online reportáži na Sport.cz, O2 TV vysílá přímý přenos.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Qazim Laci a Victor Olatunji se radují z gólu.

Článek

Ačkoliv oba celky jsou v poměrně dobrém rozpoložení, role favorita jednoznačně připadne na Spartu. Úřadující mistr ligy v aktuálním ročníku neprohrál ani jeden z patnácti soutěžních zápasů. V domácí soutěži zatím ztratil pouze dva body, navrch se probojoval do hlavní fáze Ligy mistrů, do níž vstoupil triumfem nad rakouským Salcburkem (3:0).

Kvůli horšímu rozdílu vstřelených a obdržených branek se Letenští v tabulce momentálně nacházejí za Slavií, ač oba celky mají na kontě 22 bodů. Výhrou by Sparta vytvořila tlak na rivala, který v neděli nastoupí k malému pražskému derby na hřišti Bohemians.

Jenže soupeř z Olomouce jasně ukazuje, že se s ním musí počítat. Od chvíle, co mužstvo převzal bývalý ligový obránce a kouč rezervy Tomáš Janotka, Sigma bodovala v šesti soutěžních zápasech z osmi. Neuspěla pouze na hřištích Slavie (0:2) a Plzně (1:2). I proto se olomoučtí fotbalisté drží na velmi solidní, páté příčce. Navíc v těsném kontaktu za třetí Viktorií, od níž je dělí pouze tři body.

Desáté kolo ligy bude pochopitelně pokračovat i o víkendu. V sobotu se hrají duely Dukla-Liberec, Pardubice-Teplice, Slovácko-Karviná a Jablonec-Hradec Králové. O den později následují mače Ostrava-České Budějovice, Plzeň-Mladá Boleslav a Bohemians-Slavia.

  Sparta - Olomouc dnes 19 : 30
20240927T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Olomouc
Sparta vs. Olomouc
Sparta
Olomouc
  Dukla - Liberec zítra 13 : 30
20240928T13 : 30:00+0200
Dukla vs. Liberec
Dukla vs. Liberec
Dukla
Liberec