Hlavní obsah

Sparta krůček od titulu, Baník na Letné nestačil. Cennou výhru slaví Slovácko

Aktualizováno

Pražská Sparta se opět přiblížila obhajobě titulu, když ve třetím kole nadstavby porazila na svém stadionu Baník Ostrava 2:1. Letenští tak zvýšili svůj náskok na druhou Slavii na sedm bodů, která má středeční zápas s Plzní k dobru. Ve druhém úterním utkání skupiny o titul zvítězilo Slovácko na půdě Mladé Boleslavi 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Veljko Birmančevič střílí úvodní gól utkání.

Článek
Fotogalerie

Sparta vstoupila do zápasu proti Baníku aktivně, dlouho se však nemohla proti organizované obraně prosadit. Jako první tak zahrozili hosté, když Ewertonovu dělovku z hranice vápna zlikvidoval Vindahl. Fanoušci se branky dočkali po půlhodině hry, kdy se k dorážce dostal Birmančevič a poslal Letenské do vedení.

Hostům se vyrovnat podařilo v 54. minutě a stálo to za to. Frydrych po rozehraném rohovém kopu nůžkami překonal bezmocného sparťanského gólmana a srovnal skóre. Další klíčový moment přišel po hodině hry, kdy byl za zastavení gólové akce domácích vyloučen Kpozo. A sparťané vzápětí trestali, z bezprostřední blízkosti se opět prosadil Birmančevič a vrátil favoritovi vedení. Letenští si pak důležité body už utéct nenechali a výrazně se tím přiblížili obhajobě titulu.

Slovácko vybralo Boleslav

Mizerně vstoupili fotbalisté Mladé Boleslavi do důležité bitvy se Slováckem, když hosty poslal už ve čtvrté minutě do vedení přesnou ranou z hranice vápna Juroška. I v dalším průběhu prvního poločasu byli lepší hosté, Havlíkův pokus z přímého kopu ani Holzerova rána však za Mikulcovými zády neskončily.

Ani ve druhém poločase se Středočeši do větších šancí nedostávali, Slovácko si tak bez větších problémů pohlídalo jednobrankový náskok a na rozdíl jediného bodu se tak přiblížilo pátému Baníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Snímek z utkání 3. kola nadstavby první fotbalové ligy mezi Slováckem a Mladou Boleslaví.

Fotbalová liga bude pokračovat ve středu dalším zápasem skupiny o titul, na trávník Slavie přicestuje Plzeň. Ve čtvrtek se představí i mančafty ze skupiny o záchranu. Bohemians hrají s Karvinou, Jablonec s Pardubicemi a Zlín hostí České Budějovice.

Ve vloženém kole se nebude hrát play off o Konferenční ligu. Do semifinále postoupily Teplice a Hradec Králové, ty se utkají až v neděli.

Nadstavbová část fotbalové ligy
Úterý
Skupina o titul – 3. kolo
Mladá Boleslav – Slovácko 0:1
Branka: 4. Juroška
Sparta – Ostrava 2:1
Branky: 30. a 61. Birmančevič - 54. Frydrych
Středa
Skupina o titul – 3. kolo
19:30 Slavia – Plzeň
Čtvrtek
Skupina o záchranu – 3. kolo
17:00 Bohemians – Karviná
17:00 Jablonec – Pardubice
17:00 Zlín – České Budějovice
*první dvojzápas play off o Konferenční ligu mezi Teplicemi a Hradcem Králové se hraje až v neděli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.