Hlavní obsah

Sparta představila nové dresy. Reakce fanoušků jsou rozporuplné

V sobotu večer představila fotbalová Sparta nové domácí dresy. U fanoušků se často setkaly s rozporuplnými reakcemi, a to zejména s ohledem na absenci znaku, který nahradilo velké „S“.

Foto: AC Sparta Praha

Nové dresy fotbalové Sparty.

Článek

„Rudá barva dobrá, černá k ní je super. Ale ostatní mě trochu zklamalo. Po výročním černém dresu se zlatými doplňky jsem čekal trochu víc. Škoda,“ sděluje redakci Sportu.cz své pocity dlouholetý fanoušek Petr. Podobné názory má velká část příznivců, kteří nový design komentovali na sociálních sítích.

„Tak letos si dres nekoupím. Líbí se mi S místo loga, jinak to vypadá jako triko na trénink. Zklamání,“ namítal pod oficiálním klubovým příspěvkem jeden z fanoušků. Samozřejmě ne všechny reakce jsou negativní. „Za mě fajn! Je zase jinej, takže si ho budu muset koupit,“ prozradil další z podporovatelů Letenských.

Dále si někdo rýpnul do podle něj příliš velkého loga generálního partnera: „Tak dres Betana už známe, teď ještě ten sparťanskej.“ Kromě toho patří mezi nejvýraznější nové prvky horizontální černé pruhy a zmíněné zjednodušené klubové logo s dominantním písmenem „S“ a třemi zlatými hvězdami. K tomu také několik dalších černých síťovaných ploch třeba v podpaží, na rukávech či bocích.

Úřadující mistři představili nové dresy v rámci akce, kdy se na stadionu na Letné sešlo 2113 sparťanů. Oblékli se do bílých triček. „A vytvořili největší S na světě! Dlouhé 70 a široké 54 metrů s plochou 2390 metrů čtverečních,“ informuje klub.

Každopádně první reakce fanoušků si na Letné možná představovali v lehce pozitivnějším duchu.

Líbí se vám nový dres fotbalové Sparty?
ANO
38,3 %
NE
61,7 %
Celkem hlasovalo 4656 čtenářů.
Foto: AC Sparta Praha

Sparťané vytvořili na Letné velké písmeno „S“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.