Hlavní obsah

Sparta pouští střelce z titulového zápasu. Bitvu o mladíka Vydru vyhrála Mladá Boleslav

Po Michalu Ševčíkovi, Adamu Karabcovi a Václavu Sejkovi posílá Sparta na hostování dalšího mladíka. Zatímco zmíněná trojice zamířila do zahraničí, defenzivní univerzál Patrik Vydra bude působit v Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Defenzivní univerzál pražské Sparty Patrik Vydra

Článek

O tom, že se 21letý Vydra neudrží v elitním kádru Sparty, bylo jasno už o víkendu, kdy s týmem neodcestoval na soustředění do Německa.

„Vydra bude v ročníku 2024/25 hostovat v Mladé Boleslavi. Dohoda mezi kluby neobsahuje opci na trvalý přestup, Sparta má zároveň možnost si hráče v zimním přestupovém období stáhnout zpět,“ informovali v úterý odpoledne Letenští. „Přicházím s představou, že dostanu větší prostor na hřišti než v současné Spartě a věřím, že spolupráce se nám povede a pro všechny bude úspěšná,“ cituje mladíka boleslavský web.

Vytáhlý mládežnický reprezentant dokáže nastupovat na pozici stopera, v posledních měsících ho ale trenéři v klubu i národním týmu využívali spíše na pozici defenzivního záložníka. Vedoucí A-mužstva ve Spartě Tomáš Sivok o něm dříve řekl, že v něm vidí budoucího kapitána.

V minulé sezoně se Vydra pohyboval na hraně prvního kádru, v lize zasáhl do šesti duelů. Prosadil se jednou, shodou okolností v nadstavbě v Mladé Boleslavi, kde Sparta výhrou 5:0 definitivně potvrdila zisk druhého mistrovského titulu v řadě.

Jinak rodák z Berouna dostával minuty hlavně v MOL Cupu a za druholigovou rezervu. Na trávník se však dostal i v Evropské lize na půdě Rangers, Arisu Limassol a slavného Liverpoolu. Teď ho u Středočechů čeká minimálně jedno předkolo Konferenční ligy.

„Jsem rád, že si vybral nás, protože se o něho strhla doslova bitva, když spolu s námi měly velký zájem také Hradec Králové a Jablonec. Očekáváme, že nám pomůže svojí nespornou kvalitou na pozici šestky s možnou alternací na stoperu. Je to mladý dynamický hráč, který se potřebuje rozvíjet, věřím, že se mu bude u nás líbit a jeho vítězná mentalita se v našem mužstvu výrazně projeví,“ vysvětluje sportovní ředitel Jakub Dovalil.

Sparta v minulých týdnech pustila na hostování i další mladíky, konkrétně Adama Karabce do Hamburku, Michala Ševčíka do Norimberku a Václav Sejk zamířil do Zaglebie Lubin. Všichni odešli na roční hostování s opcí.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc