Hlavní obsah

Sparta má obavy z nového předsedy disciplinárky

Aktualizováno

Výkonný místopředseda představenstva Sparty František Čupr na tiskové konferenci před sezonou vyjádřil smíšené pocity ze zvolení nového šéfa disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. Vrátil se i ke chladným vztahům se Slavií Praha.

Nový šéf disciplinárky? Neznám ho, nemůžu se k němu vyjadřovat. Volba nebyla úplně transparentní, reaguje František Čupr.Video: Sport.cz

Článek

„V tuto chvíli máme nového šéfa disciplinární komise. Složení týmu se bude teprve tvořit. Nechci úplně říct, že mám obavy, ale už během volby jsem vyjadřoval své pocity. Pana doktora Matznera neznám. Nevím, jaké má názory, postoje a nakolik je fundovaný v disciplinárních řádech a předpisech,“ řekl Čupr.

Advokáta Jiřího Matznera na post předsedy Disciplinární komise navrhl Ligový výbor LFA. Finální slovo pak mělo Ligové grémium, tedy zástupci všech klubů Chance Ligy a Chance Národní Ligy. Pro zvolení potřeboval Matzner získat nadpoloviční většinu hlasů.

„My jsme se hlasování zdrželi. K osobě nového předsedy disciplinární komise se nemohu vyjadřovat. Musím říct, že upřímně jsem čekal na SMS, kde by se mi pan doktor minimálně představil či by mi nabídnul schůzku. Bohužel se do teď zatím nestalo,“ uvedl místopředseda představenstva Sparty.

Volba nového šéfa disciplinární komise LFA jen přidala na sporu mezi vedoucími osobnostmi dvou největších českých klubů. František Čupr s Jaroslavem Tvrdíkem se do sebe naposledy pustili v červnu, když se řešilo obsazení Ligového výboru LFA.

Transfer se nedá udělat během týdne, nefunguje to jako na playstationu, říká Tomáš Rosický. S kádrem jsme spokojení, ale dveře nezavíráme. Video: Sport.cz

„Vedli jsme diskuse o tom, že bychom funkcionáře, kteří odpracovali tendr na televizní práva, nominovali i do Ligového výboru. Byla o tom předběžná dohoda, pánové Křivda, Říha, Hamouz a Bělák jsou znalí, dávají do práce hodně energie. Chtěli jsme do výboru nasadit novou krev,“ popsal pro Sport.cz místopředseda představenstva Sparty.

Nakonec ale vše bylo jinak, než se původně mělo podle klubu z Letné domluvit. V následných dohadech o složení výboru se však veřejně na stranu Slavie přiklonila Plzeň s Baníkem. Jmenovitě ve výboru tedy zasedli: Dušan Svoboda za Spartu, Jaroslav Tvrdík za Slavii, Adolf Šádek za Plzeň, Václav Brabec za Baník Ostrava a zvolený Dariusz Jakubowicz z Bohemians. Z druhé nejvyšší soutěže v něm figurují Ladislav Minář za béčko Olomouce a zvolený Martin Vozábal z Táborska.

Nový kapitán Sparty Filip Panák: Jsem rád, že můžu Spartu převzít v době, kdy se jí daří. Video: Sport.cz

Po necelém měsíci, kdy se spor ohledně obsazení Ligového výboru objevil, nepřišlo usmíření.

„Já bych byl rád, kdyby napětí bylo na hřišti, a nikoliv v otázkách fungování LFA. Nebudu lhát, není tomu tak. Já si stále trvám na slovech, která jsem pronesl o posledním ligovém grémiu. My jako Sparta se snažíme fungovat maximálně transparentně. Nechci, aby se o nás říkalo, že hrajeme nějaké politické hry. Co se týče Slavie, byl bych velice rád, kdybychom dokázali společně fungovat,“ dodal Čupr.