Hlavní obsah

Sparta má novou posilu, tvrdí zahraniční zdroje. V minulosti se trefila i proti Slavii

Aktualizováno

Rýsuje se doplnění útočných řad. Zahraniční média mají za to, že prvním příchodem fotbalové Sparty v letní pauze bude pětadvacetiletý křídelník Ermal Krasniqi. Kosovský reprezentant momentálně nastupuje v rumunské nejvyšší soutěži za Rapid Bukurešť a údajně nemá daleko k dohodě s úřadujícím mistrem české ligy. Zdroje Sport.cz potvrdily, že jeho příchod se dá očekávat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ermal Krasniqi (v černém) ještě v dresu Ballkani v souboji s bývalým slávistou Peterem Olayinkou.

Článek

Krasniqi je v šestém celku rumunské ligy smluvně vázán do roku 2025, pokud si jej tedy Rapid nechce nechat utéct bez úplaty, léto bude ideální možností k prodeji. Albánský web kohajone.com tvrdí, že přestupová částka by se měla pohybovat okolo dvou milionů eur a Sparta v jednání s Rapidem dolaďuje poslední detaily.

Pro 188 centimetrů vysoké křídlo české trávníky nepředstavují žádnou neznámou. Krasniqi strávil tři a půl sezony v kosovském Ballkani, které na podzim 2022 svedl los základní skupiny Konferenční ligy proti pražské Slavii. Rychlonohý fotbalista během vzájemného utkání v Edenu otevřel skóre, Ballkani ale nakonec prohrálo 2:3.

O pár měsíců později přestoupil Krasniqi do rumunské Kluže, kde za rok odehrál 39 soutěžních utkání s bilancí pěti branek a čtyř asistencí. V zimě se přesunul do Rapidu Bukurešť, za nějž zapsal v sedmnácti jarních duelech šest přesných zásahů a tři gólové přihrávky. Naposledy nosil na zádech číslo 77. V kariéře odehrál čtyři duely za A-tým kosovského národního mužstva.

Krasniqi by na Letné s největší pravděpodobností nastupoval na pozicích křídel alias desítek, tedy jako alternace za Lukáše Haraslína s Veljkem Birmančevičem. Vzhledem k tomu, že jeho mateřským jazykem je albánština, by mu aklimatizaci v kádru mohla usnadnit dvojice Albánců Indrit Tuci – Qazim Laci.

Související témata: