Hlavní obsah

Sparta dotahuje příchod nového asistenta. Friisovi bude krýt záda další dánský trenér

Aktualizováno

Rošáda pokračuje. Po odchodu Briana Priskeho do Feyenoordu oznámila Sparta, že fotbalové šampiony z Letné povede jako hlavní trenér jeho dosavadní asistent Lars Friis. Do realizačního týmu tak bylo potřeba sehnat novou pravou ruku hlavního kouče. Tou by se měl stát jednačtyřicetiletý Dán Jens Berthel Askou, který naposledy trénoval švédský Goteborg.

Foto: ČTK/Profimedia, Sport.cz

Novým asistentem trenéra pražské Sparty se má stát Jens Askou.

Článek

„Je to pro mě velké rozhodnutí. Stejně jako IFK Goteborg je Sparta velký klub s ještě většími očekáváními. Takové výzvy se mi ale líbí,“ komentoval Askou svůj odchod ze Švédska.

Klub poděkoval dánskému kouči za odvedenou práci, a dokonce jeho představitelé tvrdí, že se přijedou na práci svého bývalého trenéra i samotného klubu podívat. „Není vůbec vyloučené, že se v podzimní části vydáme podívat na to, jak se pracuje ve Spartě,“ říká Ola Larsson, technický ředitel IFK Göteborg.

Jens Askou je bývalý dánský profesionální fotbalista, který se během svého angažmá podíval i do turecké Kasimpasy či anglického Norwiche. Po hráčské kariéře se vrhl na trénování. Jako asistent působil v dánském Skive a Thistedu.

Největší úspěch zažil jednačtyřicetiletý trenér na Faerských ostrovech, kde s týmem Havnar Bóltfelag vyhrál tamní nejvyšší soutěž a stal se dokonce manažerem roku. Přes angažmá v dánském Horsens se následně uchytil ve švédském Goteborgu. V loňské sezoně dotáhl tým k úspěšné záchraně a nyní si vybojoval angažmá mimo severní státy Evropy.

Kompletní realizační tým by měl být představen na tiskové konferenci, kterou chystá letošní mistr české ligy na pondělí.