Hlavní obsah

Smutný tahoun Slavie: Přestali jsme porážet konkurenty. Sparta má komfortní náskok

S kolegy udržel na nule sparťanské trio Birmančevič–Kuchta–Haraslín. Důvod k úsměvu to pro obránce Tomáše Holeše nebyl. Fotbalisté Slavie v sobotu na Letné jen uhráli bezgólovou remízu, čímž se jim vzdaluje ligový titul. „V téhle sezoně se nám nedaří porážet konkurenty, jako jsou Sparta nebo Plzeň,“ štvalo vůdce Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Haraslín v souboji s Tomášem Holešem

Článek

Myslíte, že je tři kola před koncem nadstavby rozhodnuto o titulu?

Rozhodnuto není, dokud to je matematicky možné. Čtyřbodový náskok je komfortní pro Spartu. Museli bychom vyhrát, abychom na ni vytvořili tlak.

Proč se to nepovedlo, když Sparta dohrávala poslední půlhodinu v deseti?

Jednoznačně rozhodlo naše proměňování šancí po vyloučení. Už to bylo prakticky na jednu bránu a vytvořili jsme si tři až čtyři super možnosti. Bohužel jsme je nedali. Kdybychom jednu proměnili a šli do vedení 1:0, vyhrajeme.

Jak po hodině hry změnilo obraz Haraslínovo vyloučení?

Sparta se stáhla, soustředila se na bránění a čekala na brejk. Bylo to dobývání, snažit se prosadit ve vápně. Sparta má ale silné soubojové hráče a dařilo se jí vyndávat spoustu centrů.

Nebál jste se, že po brzké žluté kartě nedohrajete ani vy?

Žlutá karta byla ode mě blbost. Jsem ale už dost zkušený na to, abych zápas dohrál i s kartou. Vím, jak mám hrát, a nemám faulovat. Takové zápasy obránci mají.

Čekali jste od Sparty, že bude jako lídr ligy víc vyčkávat?

To jsme si nemysleli. Měli čtyřbodový náskok, neměli důvod bránit. Kdyby nám dali gól, ztížilo by nám to zápas. Čekali jsme od nich klasiku – a taky tak hráli.

V obraně se vám točili spoluhráči, vystřídal Oghu i Zima. Co vy na to?

Nepříjemnost to je, protože si vyplýtváme střídání směrem do ofenzivy. Druhou věcí je, že oba měli zdravotní problémy. Je těžké, že se musí zasahovat do obrany, ale doufám, že budou v pohodě.

Pochod fanoušků Slavie na fotbalové derby se Spartou na LetnéVideo: Pavel Jaňurek , Sport.cz

Bylo bezgólové derby spíš soubojem gólmanů?

Máte pravdu, sešli se dva výborné týmy a první poločas měla víc možností měla Sparta. Jindra Staněk nás skvěle podržel, vychytal to. Díky němu jsme šli do druhého poločasu za remízového stavu, kde to zase vychytal brankář soupeře (Vindahl).

Třetí derby v ligové sezoně, třetí remíza. Není to k vzteku?

Je to samozřejmě problém. Abychom udělali titul, musíme přímé konkurenty Spartu nebo Plzeň porážet a v téhle sezoně se nám to ani jednou nepodařilo. To je jeden z důvodů, proč ztrácíme na první místo čtyři body. Kdyby se nám podařilo vyhrát, jdeme do nadstavby v lepší pozici. Je to jeden z důvodů, co dřív fungoval. Největší soupeře jsme dokázali porážet.

  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň