Hlavní obsah

Smůla pro Plzeň. Mladý reprezentant si poranil koleno, vrátí se nejdříve na jaře

Vážné zranění kolene, noční můra každého fotbalisty. Plzeňský útočník Christophe Kabongo ji zažil. Zdravotní potíže jej podle vyjádření klubu nepustí do hry na několik měsíců. Dvacetiletá naděje Viktorie, která se podle mnohých mohla stát kometou aktuální sezony, tak na podzim už do žádného prvoligového duelu nezasáhne.

Foto: FCVP

Útočník Plzně Christophe Kabongo v utkání Chance Ligy proti Dukle

Článek

Mládežnický reprezentant Česka s konžským otcem a ruskou matkou se zranil na tréninku před ligovým utkáním s Hradcem Králové. „V nejbližších dnech podstoupí operaci a podzimní část sezony pro něj tedy skončila předčasně. Má samozřejmě naši plnou podporu a maximální péči klubových lékařů a fyzioterapeutů. Věříme, že se po zranění vrátí co nejdříve zpět na trávník a v plné síle,“ řekl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Strašný pech. Kabongovi totiž stačil jediný zápas v české lize, aby na sebe upozornil.

Po letním přestupu do Plzně debutoval před týdnem na hřišti Dukly (3:1). Gól nedal, ale i tak si odnesl cenu pro nejlepšího hráče utkání. Individuálním průnikem založil akci, která rezultovala v penaltu Viktorie. Překypoval lehkostí, šikovností, chutí hrát. Týmu výrazně pomohl k výhře.

„Kabo má veškeré předpoklady, aby z něj byl špičkový hráč. Má obrovský talent, miluje fotbal. S míčem umí nestandardní věci. Ale nespěchal bych na něj, je typem útočníků, kteří dozrávají později,“ řekl pro Sport.cz trenér Roman Skuhravý, který Kabonga vedl v Podbrezové.

Právě proto v Plzni plánovali rozvinout mladíkův potenciál. Obouchat ho v domácí soutěži, dát mu šanci prohánět defenzivy v evropských pohárech. Jenže to vše se odkládá. Kabonga čeká operační zákrok, několik měsíců dřiny v posilovně a rekonvalescence.

Pro Viktorii jde o druhou posilu, která krátce po příchodu na západ Čech utrpěla vážné zranění kolene. V zimě dorazil na Štruncovy sady odchovanec Slavie Matěj Valenta, v červenomodrém dresu ale stihl jen čtyři zápasy. I on se zranil v rámci tréninkového procesu.