Hlavní obsah

Slovenský reprezentant si Karvinou pochvaluje: Jsme to většinou my, kdo drží balon

Čistě z defenzivního pohledu vyšla Kristiánu Vallovi ligová premiéra v dresu Karviné perfektně, protože Slezané od soupeře z Hradce Králové nedostali gól. Žádný ale ani nevstřelili, což radost ze čtvrtého domácího čistého konta v řadě trochu kazilo. Remízu 0:0 uhráli svěřenci Martina Hyského na domácím hřišti potřetí v sezoně (Baník, Dukla a Hradec Králové).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Slovák Kristián Vallo z Karviné (vlevo) a Adam Vlkanova z Hradce Králové

Článek

„Měli jsme hodně rohů, standardek, škoda že jsme nic z toho nevyužili. Možná chybělo trochu štěstí, nebo se více o ten gól pobít. Hrajeme pěkně, ale máme jen bod. Škoda. Nula vzadu se cení, ale potřebujeme to podpořit i vstřelenou brankou,“ vykládal Vallo.

Do Karviné přišel slovenský obránce či záložník jako poslední posila letního přestupového okna z Wisly Plock. „V létě mi tam skončila smlouva a hledal jsem klub, kde bych se mohl rozvíjet a posouvat dál. Karviná se mi zdála optimální,“ vysvětloval Vallo.

Neodradil ho ani fakt, že Slezané se v minulém ligovém ročníku zachraňovali až v baráži (s Vyškovem) a ani v této sezoně se jim zatím nedaří úplně utéct ze spodních pater tabulky.

Sestřih zápasu Karviná - Hradec KrálovéVideo: LFA

„Věřím, že tohle se opakovat nebude. Byl tu jiný trenér, přišli noví hráči. Přivítala mě super parta a navíc hrajeme i dobrý fotbal. Jen trochu chybí efektivita. Potřebovali bychom dát gól, pak by se nám hrálo ještě lépe. Šance si umíme vytvořit, jen je proměnit,“ líčil.

Vallo v Karviné doplnil trio Slováků Rajmunda Mikuše, Dávida Krčíka a Martina Regáliho. „Jsem v Česku poprvé, pomáhají mi,“ přiznal rodák ze Žiliny. Domů to z Karviné tudíž nemá daleko.

„Je to fajn, ale nebylo to zásadní pro mé rozhodování. Důležité pro mě bylo, že Karviná pod trenérem Hyským chce hrát fotbal, to rozhodlo. Jsme to většinou my, kdo drží balon a diktuje tempo zápasu, chybí jen vstřelené góly,“ pochvaloval si 26letý bývalý slovenský reprezentant.

Vallo pravidelně oblékal národní dres své země v mládežnických reprezentacích, před dvěma roky dvakrát oblékl i trikot dospělé reprezentace. Zahrál si dva zápasy Ligy národů proti Ázerbájdžánu (1:2) a Černé Hoře (2:2). I kvůli těmto zkušenostem si Valla trenér Hyský vybral. „Umí založit útok přihrávkou i vyvedením míče. Progresivitu a útočnou kvalitu od něj vyžadujeme. Podal výborný výkon,“ říkal po utkání s Hradcem Králové trenér Karviné.

Té aktuálně patří za tři vítězství, tři remízy a čtyři porážky 12. příčka v tabulce Chance ligy. Jako první ligový tým ale opustila osudí domácího poháru. Na hřišti třetiligové Kroměříže, kde si Vallo odbyl karvinskou zápasovou premiéru, Slezané prohráli 0:1. „To je velká škoda. Nečekali jsme to, ale neodehráli jsme tam dobrý zápas, za což se fanouškům omlouváme. Fotbal ale někdy takový je,“ pronesl Vallo.

Slovenský fotbalista na Hané i proti Hradci Králové nastoupil na pravém kraji obrany, dobře se ale cítí i o patro výše v záloze, což několika odvážnými výpady k soupeřově brance proti Východočechům ukázal. „Je mi asi jedno, zda budu hrát obránce, nebo záložníka. Důležité pro mě je, aby to bylo vpravo. Tam se cítím komfortně,“ smál se slovenský fotbalista.