Hlavní obsah

Slovenský obránce Blažek po roce opouští ostravský Baník. Místo něj přichází Chaluš

Aktualizováno

Ještě než ostravský fotbalový Baník vyrazil na soustředění do Polska, udělal v kádru dvě změny. Po roce v Ostravě se loučí 26letý slovenský obránce Filip Blažek, který dostal svolení k odchodu. Smlouvu ve slezkém klubu, který se letos po čtrnácti letech vrací do evropských pohárů, naopak podepsal stejně starý Čech Matěj Chaluš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Victor Olatunji ze Sparty Praha a Matěj Chaluš ze Slovanu Liberec b

Článek

Chaluš do Baníku přestupuje ze švédského Malmö FF a na Bazalech uzavřel tříletou smlouvu. „Nebyli jsme jediní, kdo měl o Matěje zájem. Byly tam i jiné kluby, ale nakonec jsme to dotáhli a Matěj se k nám připojil ještě před odjezdem do Polska. Je to jeden z postů, který jsme chtěli ještě zkvalitnit a Matěj splňuje naše kritéria,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

A nastínil, že 190 centimetrů vysokého obránce musel se klub z Ostravy ve Skandinávii dohodnout na odstupném, protože Chaluš byl až do konce příštího roku pod kontraktem v Malmö FF.

V minulém ligovém ročníku hostoval Chaluš v Liberci a ve dvaatřiceti zápasech vstřelil tři góly. Po sezoně se Skandinávie vrátil, dlouho ale v Malmö nezůstal. V pátek ráno přijel do Ostravy, podstoupil zdravotní prohlídku, dopoledne podepsal všechny formality, nafasoval výstroj a stihl s týmem Pavla Hapala odcestovat na soustředění do polské Opalenice.

Chaluš prošel od sedmnáctky všemi reprezentačními výběry a před dvěma lety proti Faerským ostrovům debutoval i v dospělém národním týmu. Má také pět startů v Evropské lize. Pražský rodák hrál ligu za Příbram, Mladou Boleslav a Liberec. Vyzkoušel si také fotbal v nizozemském Groningenu.

Místo v Baníku mu uvolnil slovenský obránce Blažek, jenž přišel do Baníku vloni v létě z rodné Skalice. V dresu čtvrtého týmu české nejvyšší soutěže odehrál 21 soutěžních zápasů a vstřelil jeden ligový gól. Před nadcházející sezonou nastoupil i v obou přípravných utkáních Ostravanů. V minulosti působil také v Senici a dánském klubu Bröndby IF. Nyní absolvuje zdravotní prohlídku v nejmenovaném zahraničním celku, kam by měl odejít.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.