Hlavní obsah

Slovácku začíná po odchodu kouče Svědíka nová éra. Do sezony vstoupí bez zraněného Daníčka

Po odchodu kouče Martina Svědíka začíná fotbalistům Slovácka nová éra. Do nového ročníku nejvyšší soutěže vstoupí o víkendu domácím utkáním se Slavií s novým trenérem Romanem Westem a obměněným kádrem, v němž už chybí dosavadní kapitán Michal Kadlec, jenž ukončil ze zdravotních důvodů hráčskou kariéru.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva trenér Roman West a výkonný ředitel Petr Pojezný

Článek

„Čeká nás spousta práce, ale věřím, že navážeme na úspěchy, jichž mužstvo dosáhlo pod koučem Svědíkem,“ přeje si výkonný ředitel hradišťského klubu Petr Pojezný. „Udělali jsme maximum, abychom tým přes léto kvalitně doplnili. To základní už máme vyřešeno, ale nevylučujeme do konce přestupního období ještě další drobné změny,“ prozradil.

Kromě Kadlece už nejsou fotbalisty Slovácka ani Daniel Holzer, který po vypršení smlouvy odešel do ostravského Baníku, a Jan Kalabiška, jenž přestoupil do Pardubic. S útočníkem Ondřejem Mihálikem se vedení klubu dohodlo na ukončení kontraktu a ten poté zamířil do Hradce Králové.

Slovácko naopak získalo z Teplic reprezentanta do 21 let Jakuba Křišťana a z Baníku nizozemského obránce Gigli Ndefeho. Kadlecovo místo ve stoperské dvojici by mohl nově zaujmout Slovák Filip Vaško, který přišel z Michalovců. Na Slovensku naposledy působil i de Azevedo, který by měl posílit ofenzívu týmu. A v Uherském Hradišti budou na podzim hostovat sparťané Filip Souček a Matyáš Kozák.

„Budeme se snažit navázat na všechno dobré z minulosti. Zejména na kompaktnost a pracovitost,“ plánuje trenér West, jehož mrzí, že se v úvodních ligových kolech bude muset obejít bez zkušeného stopera či defenzivního záložníka Vlastimila Daníčka, který má problémy s achilovkou. „To je pro nás hodně citelná ztráta,“ uvědomuje si.

Nový kouč Slovácka nechce být ohledně ambicí svého týmu, jenž v uplynulém ligovém ročníku obsadil šesté místo, příliš konkrétní. „Něco předvídat je nyní hrozně těžké. Od prvních zápasů se budeme snažit urvat co nejvíc bodů a vybudovat si na podzim solidní výchozí pozici. A pak si můžeme stanovit pro jaro konkrétní cíle,“ přemítá West.

Fotbalisty Slovácka čeká náročný vstup do sezony. V neděli budou hostit na svém stadionu od 17 h Slavii. „Porveme se o co nejlepší výsledek. Jestliže předvedeme koncentrovaný týmový výkon dozadu, může se nám to podařit. A budeme se pochopitelně snažit vytvořit si i nějaké šance,“ nechce West proti jednomu z hlavních favoritů na titul vsadit pouze na důslednou defenzívu.

V utkání se Slavií nebude moct nastoupit talentovaný Pavel Juroška, který má za zbytečné vyloučení v posledním duelu uplynulého prvoligového ročníku v Ostravě stopku na tři zápasy. Právě o něj se zajímají některé movitější kluby. „Pokud by přišla dobrá nabídka pro něj i pro nás, mohli bychom o přestupu jednat. Necítíme ale teď nutnost ho prodávat. A momentálně to vypadá, že to bude zřejmě spíš téma až na zimu,“ myslí si Pojezný.

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians hrají
20240831T14 : 30:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Slovácko - Jablonec dnes 17 : 00
20240831T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko
Jablonec
  Hradec Králové - Sparta dnes 20 : 00
20240831T20 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové
Sparta