Hlavní obsah

Slovácko si zakřičelo, ale bez speciality maséra. Baránek chválil rozhodčího

Po více než dvou měsících a teprve podruhé na jaře se z kabiny fotbalistů Slovácka ozýval vítězný pokřik. Tým z Uherského Hradiště zvítězil ve třetím pokračování skupiny o titul ve fotbalové lize v Mladé Boleslavi 1:0. „Jsme rádi, že jsme si mohli konečně zakřičet. Všem se nám hrozně ulevilo,“ culil se záložník vítězů Pavel Juroška, autor jediné branky zápasu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Benson Sakala z Mladé Boleslavi (vlevo) a Marek Havlík ze Slovácka při vzájemném zápase v utkání 3. kola nadstavby první fotbalové ligy.

Článek

Hráči Slovácka byli slyšet, slova nezapomněli, jenže extra přídavek nepřišel. „Náš masér Staša (Pavel Stašek – pozn. aut.) obvykle míval na každý zápas připraveného něco speciálního. Jenže jak jsme dlouho nevyhráli, tak teď nic připraveného neměl. Je to trochu škoda, ale spíš to říkám jako vtip. Slova jsme nezapomněli. O to víc jsme si zakřičeli a užili si to,“ líčil Juroška.

Rozhodl hned ve 4. minutě. Po rohu Marka Havlíka mu přiťukl míč Jan Kalabiška a Juroška precizní a tvrdou ranou prostřelil Petra Mikulce. „Měl to být signál na Kima. Možná roh nebyl ideálně kopnutý, ale Kali mi výborně přihrál patičkou, míč se proti mně vykulil. Já už to jen prorval,“ vyprávěl dvaadvacetiletý záložník.

Slovácko do úterního utkání porazilo na jaře jen Karvinou. Plácalo se v porážkách, sem tam uklohnilo bod. „Jsem strašně rád za celý klub. V Hradišti tím všichni žijí a všichni jsou po každé porážce zklamaní. Jsme strašně rádi, že jsme lidem udělali radost. Až do konce budeme bojovat,“ zářil trenér hostí Jan Baránek. Obvykle je asistentem hlavního kouče Martina Svědíka, který je však momentálně v disciplinárním trestu.

V minulém zápase v Plzni byl Svědík vyloučen. „Chtěl bych pochválit rozhodčího (Dalibora Černého - pozn. aut.). Nepískal blbosti, nekouskoval hru a nedával zbytečné žluté karty. Byl jsem u vyloučení Martina Svědíka v Plzni, rozhodčímu nic neřekl. Když vidím jiné lavičky nebo jiné zápasy, tak je mi líto, že on je potrestán za nic,“ podotkl Baránek.

V roli hlavního trenéra premiéru ale neměl. „Bilanci vím, ale neřeknu ji. Nechci to zakřiknout,“ usmál se Baránek. Za tehdy zdravotně indisponovaného Svědíka už zaskakoval na začátku sezony, Slovácko pod ním vydolovalo ze dvou zápasů čtyři body. Vyhrálo 4:1 s Českými Budějovicemi a remizovalo 0:0 na Baníku Ostrava.

Michal Kadlec a konec kariéry, výsek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Je to něco jiného, když stojíte u lajny a mužstvo řídíte a hecujete. Zažil jsem to ta první dvě kola, kdy byl trenér v rekonvalescenci. Ale je to něco, proč člověk tuhle práci dělá. Jde o emoce, koučování, žití s mužstvem. Z pozice asistenta vše spíš sledujete zpovzdálí. Trenérovi dáváte podněty, ale koučování je jiné,“ popsal Baránek.

Slovácko zůstává šesté, ale vrátilo se do hry o předkolo Konferenční ligy. Čeká ho doma Slavia a venku Baník Ostrava. „Pomohli jsme si strašně psychicky i bodově. Uvidíme, co uhrajeme doma se Slavií. Na Baníku to může být utkání jako sedmý zápas play off,“ řekl Baránek.

„Jdeme zápas od zápasu. Jsme takhle nastavení. Řekli jsme si, že půjdeme od základů, protože se nám na jaře nedařilo. Jsme rádi, že jsme vyhráli a že jsme to zamotali,“ přidal Juroška.

  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň