Hlavní obsah

Slovácko opět nedalo gól. Na Vechetu přišla zajímavá nabídka, vysvětlil West odchod útočníka do Karviné

Ani na třetí pokus nevstřelili v nové sezoně premiérový gól. Fotbalisté Slovácka jen remizovali před svými fandy s Bohemians 1905 0:0 a navázali tak na domácí bezbrankovou plichtu v domácí ligové premiéře se Slavií. V součtu se závěrem loňského ročníku nejvyšší soutěže už hradišťský tým neskóroval 385 minut.

03-08-2024-H-FCS-BOHVideo: LFA

Článek

„To je pochopitelně nepříjemné. Ve druhé půli jsme se před týdnem v Mladé Boleslavi do šancí dostávali a vytvářeli jsme si je i proti Bohemce. Jenže nejsme schopni je proměňovat,“ mrzí kouče Slovácka Romana Westa. „Chce to ještě větší hlad po gólech. Musíme se víc tlačit do soupeřova vápna a počínat si v něm agresivněji,“ má jasno.

Na hrot už nemůže počítat s Filipem Vechetou, jenž přestoupil do Karviné. „Přišla na něj zajímavá nabídka, kterou klub akceptoval. Tady nebylo z mého pohledu co řešit,“ naznačil, že o odchodu talentovaného útočníka do slezského mužstva rozhodlo především ekonomické hledisko. „Mým úkolem je vytěžit víc z potenciálu ofenzivních hráčů, kteří tady jsou,“ plánuje.

V duelu s Bohemians nebyl West spokojený s prvním poločasem. „Vstoupili jsme do zápasu nervózně. Vytvořili jsme si v něm jen jednu šanci, kterou Havlík bohužel zahodil, ale jinak jsme toho směrem dopředu příliš nepředvedli,“ musel konstatovat.

Po změně stran si už fotbalisté Slovácka vynutili převahu. „Úvodních dvacet minut druhé půle jsme měli výrazně navrch, avšak vedoucí gól jsme bohužel nevstřelili. Pak se hra vyrovnala a bylo to docela divoké. Hrálo se nahoru dolů, avšak dát branku se nám bohužel ani v závěru nepovedlo,“ posteskl si West.

Zatímco v minulém ligovém ročníku nasázel záložník Slovácka Marek Havlík Klokanům v domácím střetnutí čtyři góly, tentokrát ani on svoje dvě velké střelecké příležitosti neproměnil. „Štve mě to. Ve druhé půli jsme Bohemku zatlačili. Měli jsme z toho vytěžit víc, byť Pražané hrozili z rychlých brejků,“ tvrdil.

To, že se Slovácku na začátku sezony střelecky nedaří, má v hlavě. „Hrozně moc jsme už chtěli smůlu v koncovce protrhnout. Bohužel neřešíme gólové situace dobře. Budeme na tom dál pracovat. Věřím, že se vstřeleného gólu už brzy dočkáme,“ přeje si Havlík.

Kromě aktuální střelecké impotence ho trápí i to, že Hradišťští v letošním kalendářním roce na svém stadionu ještě ani jednou nebodovali v lize naplno. „To je samozřejmě špatně. I kvůli našim skvělým fanouškům chceme doma vyhrávat a sbírat co nejvíc bodů. Snad to co nejdřív změníme. S Bohemkou jsem už viděl v naší hře určitý progres. Jen si v šancích nesmíme počínat tak zbrkle. Chce to víc klidu,“ uvědomuje si.