Hlavní obsah

Slávistický smolař musí na další operaci a má po sezoně

Aktualizováno

Kouč Jindřich Trpišovský to naznačil již po sobotním duelu s Plzní (3:0), teď přišla s potvrzením i samotná Slavia. Sešívaní do konce sezony přijdou o Lukáše Vorlického, který si na posledním srazu reprezentace do jednadvaceti let poranil koleno. „Nebudu nic skrývat, sejmulo mě to. Přemýšlím nad spoustou věcí,“ pravil 22letý záložník, jehož kariéru trable s kolenem přibrzdily už poněkolikáté.

Foto: Jan Malý, Slavia.cz
Článek

Už v sobotu bylo dle řeči těla Trpišovského jasné, že Vorlického potíže budou vážnějšího rázu. Po dotazu na jeho zdravotní stav se dotázal tiskového mluvčího Slavie Michala Býčka, zda o dané věci vůbec může hovořit. Pak spustil: „Můžu říct, že bude chybět delší dobu. Zbytek nechám na Vorlisovi. Je to věc, která pro něj bude závažná.“

Šikovný středopolař se k situaci vyjádřil v pondělí ve videu na sociálních sítích klubu. „Objevil se jeden problém z historie, který mi neumožňuje pokračovat. Budu muset podstoupit další operační zákrok. Nejspíše proběhne v Německu, čekám na termín,“ řekl Vorlický.

Ke zranění došlo během tréninku s národním týmem do 21 let. „Nemůže za to Slavia ani reprezentace. Je to prostě věc, kterou aktuálně neovlivním,“ hlesl talentovaný plejer. „Teď přemýšlím nad spoustou věcí, ale jsem přesvědčený, že až budu mít za sebou operaci, dostanu obrovskou motivaci k návratu,“ doplnil.

Borec, jehož na velký fotbal po přestupu z Brna připravovala Atalanta, má na zranění kolene opravdu smůlu. V době, kdy už si jej italské mužstvo chystalo coby budoucího hráče A-týmu, jej na několik let přibrzdil podobný problém. Po každém z operačních zásahů se ale Vorlický dokázal vrátit.

Slávističtí fanoušci mohou doufat, že se vše povede jako u kapitána Jana Bořila. Tomu po vleklých potížích s chrupavkou reálně hrozil konec kariéry, němečtí lékaři jej ale dali do kupy. Sešívaný bijec se vrátil v plné síle a teď platí za pilíř základní sestavy.

Držet palce v rekonvalescenci ale nebudou jen příznivci jeho mateřského klubu. Vorlický v plné síle platí za fotbalistu, kteří v Česku chybí. Šikovný na míči, nebojácný při hře jeden na jednoho… Prostě odvážný hráč, který často a rád volí neotřelá řešení. Asi není nijak troufalé tvrdit, že nebýt zdravotních lapálií, rostl by pro národní tým. Nejprve se ale bude muset znovu dát do kupy.

„Cítím oporu. Slavia se za mě postavila, což mě při comebacku bude hnát kupředu. Věřím, že toho společně máme ještě dost před sebou,“ uzavřel Vorlický.