Hlavní obsah

SESTŘIH: Slavia zvládla souboj pohárových účastníků a míří na první místo tabulky

Aktualizováno

Slavia se po více než dvoutýdenní pauze vrátila na ligové trávníky výhrou na hřišti dalšího účastníka podzimních bojů v evropských pohárech. Po gólech Mojmíra Chytila a Malicka Dioufa zvítězila v dohrávce šestého kola fotbalové Chance ligy na hřišti v Mladé Boleslavi 2:0.

Sestřih zápasu Mladá Boleslav - SlaviaVideo: LFA

Článek
Fotogalerie

Po prvních minutách oťukávání se sešívaní dostali do svého tradičního tempa a pomalu obléhali mladoboleslavskou bránu. Do pořádného zakončení se však nedostávali. Naopak musel být na pozoru Antonín Kinský, kterému míč do ruky poslali Tomáš Ladra i Vasil Kušej z rychlých protiútoků.

Slavia se následně pozorně bránila a sama se po trpělivém dobývání dostala do vedení. Ve skvělém světle se ukázal Tomáš Chorý, který dostal míč do prostoru před vápnem a prostrčil míč do pravého křídla na nabíhajícího Tomáše Holeše. Ten se nezdráhal a předložil nadýchaný bochánek do šestnáctky na Mojmíra Chytila, který se v záklonu hlavou trefil mezi tři tyče.

Pražané v dalším průběhu již nepouštěli domácí do výraznějších úniků. A tak zahrozil z obrovské šance Lukáš Provod. Český reprezentant z bezprostřední blízkosti Trmalovy svatyně ale pálil vedle.

Ve 42. minutě se opět, podruhé v zápase, na rozjezdu gólové šance podílel Tomáš Chorý, který tentokrát prostrčil uličkou míč na Davida Douděru. Pravý halfbek dával poté míč na penaltový puntík, odkud nejprve pálil Lukáš Provod, ale síť se rozvlnila až po dorážce Malicka Dioufa, čímž také stanovil poločasový výsledek 2:0 pro Slavii. Pro devatenáctiletého beka se jednalo již o čtvrtou ligovou trefu v aktuálně probíhající sezoně.

Do druhých pětačtyřiceti minut vstoupili aktivněji domácí fotbalisté, ale Slavia svým vysokým presinkem zdárně ukončovala rozjeté šance Mladé Boleslavi v bezpečných prostorách své poloviny hřiště.

Poprvé mohli vážně zahrozit i domácí fotbalisté v sedmašedesáté minutě, kdy se vydal k sólo akci Dominik Kostka. Mladoboleslavskému záložníkovi ale střela z malého vápna nesedla a gólman sešívaných zůstal bez práce. Lokotrans aréna však následně zaburácela. Po více než roční pauze se totiž na české trávníky vrátil Ondřej Lingr, který vystřídal Mojmíra Chytila. Český reprezentant se také brzy zapsal do statistik utkání. K jeho nespokojenosti to ale bylo po udělení žluté karty.

Do náznaků šancí se čím dál víc dostávali domácí fotbalisté. Gólman Slavie se musel mít na pozoru především proti střele Dominika Kostky. Mladoboleslavský záložník ale v dobrém prostoru malého vápna střílel jen do prostoru, kde Antonín Kinský stál.

První trefu po svém návratu mohl oslavit Ondřej Lingr. Z hranice velkého vápna však pálil jen těsně vedle pravé tyče Trmalovy brány.

Sešívaní si následně již pohlídali pohodlný dvougólový náskok a za téměř domácí atmosféry v Lokotrans areně zvítězili v dohrávce šestého kola fotbalové Chance ligy 2:0 nad Mladou Boleslaví.

Slavia se díky lepšímu skóre posunula na první místo ligové tabulky před druhou Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Utkání 6. kola Chance ligy, FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha, hrané 17. září 2024 v Mladé Boleslavi.

Dohrávky 6. kola fotbalové ligy
FK Mladá Boleslav–Slavia Praha 0:2 (0:2)
Branky: 23. Chytil, 42. Diouf. Rozhodčí: Rouček – Kříž, Kubr – Všetečka (video). ŽK: Vydra, Suchý – Holeš, Lingr, Trpišovský (trenér). Diváci: 4823.
M. Boleslav: Trmal – Král (87. Jawo), Suchý, Králik – Kostka, Langhamer (46. Sakala), Vydra, Fulnek (87. Kadlec) – Kušej, Ladra – Pulkrab (67. Mareček). Trenér: Brännström.
Slavia: Kinský – Holeš, Ogbu, Bořil – Douděra (80. Wallem), Oscar, Zafeiris (88. Chaloupek), Diouf (80. Zmrzlý) – Provod – Chytil (68. Lingr), Chorý (88. Jurásek). Trenér: Trpišovský.