Hlavní obsah

Slavia touží odskočit Spartě, proti bude rozjetý Jablonec. Bohemians přivítají Mladou Boleslav

Fotbalový nášup pokračuje i druhým víkendovým dnem. V neděli se hrají čtyři utkání 12. kola Chance ligy, jako první půjdou do akce Bohemians a Mladá Boleslav ve 13:00. Od 15:30 jsou v plánu duely Karviná – České Budějovice a Slovácko – Teplice. Den završí střetnutí Jablonce se Slavií v 18:30. Všechny zápasy můžete sledovat v textových online reportážích na Sport.cz a na kanálech O2 TV Sport.

Sestřih zápasu Sparta–LiberecVideo: LFA

Článek

Krátce po poledni se opět zbarví do zelenobílé vršovický Ďolíček. Domácí Bohemians jsou jedenáctí a budou chtít navázat na překvapivý triumf v Olomouci (3:1) před reprezentační pauzou, který přerušil jejich čtyřzápasovou sérii bez ligového vítězství. Hosté z Mladé Boleslavi se na deváté příčce ale také nechlubí nijak závratnou formou, a to nejen proto, že mají na kontě stejně bodů jako jejich dnešní soupeř. Nezvítězili totiž v ani jednom z posledních pěti soutěžních utkání. Vzájemný duel tak bude pro oba celky možností, jak se lidově řečeno „nakopnout“ k lepším výsledkům.

Což by, mimochodem, hlavně potřebovaly České Budějovice. Beznadějně poslední Dynamo se představí na hřišti Karviné, která je sice také momentálně ve skupině o záchranu, ale zdaleka ne v tak zoufalé pozici. Karviná zatím získala dvanáct bodů, Jihočeši pouze jeden. A to ještě s naprosto příšerným skóre 2:25.

Sestřih zápasu Baník Ostrava – PlzeňVideo: LFA

Souběžně půjde do akce i Slovácko, které bude hostit Teplice. Domácí jsou v neúplné tabulce sedmí, takže triumf by je katapultoval do top šestky. Proti dnešnímu soupeři navíc neprohráli desetkrát po sobě. Teplice jsou sice nebezpečně blízko spodku tabulky, ale i tak se pokusí udržet solidní výsledkovou sérii. Sice jsou v tabulce až čtrnácté, ale dohromady s pohárovým duelem v Milíně neprohrály tři zápasy v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý ze Slavie Praha

Večery pravidelně slibují ta nejzáživnější utkání, ani tentokráte tomu nebude jinak. Kolo uzavře střet šestého Jablonce a vedoucí Slavie. Severočeši přivítají favorizovaného oponenta v naprosté pohodě, před reprepauzou totiž porazili regionálního rivala z Liberce rekordně 5:0. Hosté z Prahy pak před přestávkou zvládli derby se Spartou (2:1) a zaslouženě vévodí tabulce. Pokud sešívaní opět zvítězí, odskočí rivalovi z Letné a znovu povedou ligu o šest bodů.

Čtyři mače se hrály už v sobotu. Hradec Králové remizoval 1:1 s Olomoucí, Plzeň v Ostravě zvítězila 3:1. Dukla si doma poradila s Pardubicemi (2:1) a Sparta stejným výsledkem zvítězila nad Libercem.

  Bohemians - Ml. Boleslav dnes 13 : 00
20241020T13 : 00:00+0200
Bohemians vs. Ml. Boleslav
Bohemians vs. Ml. Boleslav
Bohemians
Ml. Boleslav
  Slovácko - Teplice dnes 15 : 30
20241020T15 : 30:00+0200
Slovácko vs. Teplice
Slovácko vs. Teplice
Slovácko
Teplice
  Karviná - Č. Budějovice dnes 15 : 30
20241020T15 : 30:00+0200
Karviná vs. Č. Budějovice
Karviná vs. Č. Budějovice
Karviná
Č. Budějovice
  Jablonec - Slavia dnes 18 : 30
20241020T18 : 30:00+0200
Jablonec vs. Slavia
Jablonec vs. Slavia
Jablonec
Slavia