Hlavní obsah

Slavia se zajímá o Olayinku, jednání ale stojí

Touha vyzbrojit se co nejmohutněji na novou sezonu stáčí zájem fotbalové Slavie i na osvědčené jméno. Sešívaní baží po návratu křídelníka Petera Olayinky, jenž před rokem odešel do Crvene zvezdy Bělehrad zdarma po vypršení smlouvy v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka v dresu Slavie

Článek

Důležitá bude cena. Srbský klub měl podle informací Sport.cz původně požadovat šest milionů eur (150 milionů korun), což Slavia razantně odmítla. Mistr Srbska měl pak cenovku srazit o polovinu, tedy na 3 miliony eur (75 milionů korun), ovšem i to je pro červenobílé hodně. Měli vzkázat, že jsou ochotni zaplatit 2 miliony eur (50 milionů korun). Jednání tak zatím stojí.

Informaci o tom, že by červenobílí rádi přivedli Olayinku zpět, vypustil do světa jako první server infotbal.cz. Jeho srbské zdroje také upozorňují, že po návratu touží sám osmadvacetiletý Nigerijec z rodinných důvodů. Mezi hlavní patří to, že srbské úřady dosud nevydaly vízum Olayinkově manželce. Zdroje Sport.cz tuto informaci potvrzují.

Zatím se čeká na konkrétnější rokování, Olayinka má v Crvene zvezdě smlouvu do června 2026. V uplynulé sezoně zapsal 12 soutěžních gólů i 7 asistencí a slavil zisk titulu i srbského poháru.

Ofenzivní hráč s náturou válečníka byl ve Slavii oblíbený. Před odchodem v ní strávil pět sezon a Vršovice opouštěl coby trojnásobný český mistr a trojnásobný vítěz českého poháru. Fanoušci ho měli rádi, trenérský štáb si ho vážil nejen za jeho fotbalové kvality, ale i zarputilost a obětavost pro tým. Jeho osobní bilance čítala 183 soutěžních zápasů, 50 branek a 26 asistencí.

Slavia se v probíhajícím letním přestupovém okně hodlá zaměřit na posílení ofenzivy, což i jasně deklaroval předseda představenstva Jaroslav Tvrdík v nedávném podcastu Desítka z Edenu. Klub křídlo hledá, vše podřizuje boji o Ligu mistrů a titul.

Ve středu sešívaní dotáhli příchod útočníka Tomáše Chorého z Plzně, z hostování v Teplicích se vrátil Daniel Fila. K dispozici je Mojmír Chytil i nejlepší střelec minulého ligového ročníku Václav Jurečka. Na křídla se počítá s Lukášem Provodem, Ivanem Schranzem a Matějem Juráskem.

Následující dny a týdny ukážou, jestli nabitou ofenzivu Slavie znovu doplní i Olayinka.

Související témata:
Chance liga (fotbal)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.