Hlavní obsah

Trpišovský chválí Jablonec: Evropský zápas, kluci toho mají plné brejle

Aktualizováno

Možná se to na startu sezony nezdálo, ale Slavia má za sebou zřejmě jeden z nejtěžších duelů ligového podzimu. „Kluci toho mají plné brejle,“ uznal po výhře 2:1 v Jablonci trenér Jindřich Trpišovský. Samozřejmě ho těší i desátá výhra v řadě a upevnění náskoku šesti bodů na druhou Spartu.

Sestřih zápasu Jablonec–SlaviaVideo: LFA

Článek

Byla případná desátá výhra před utkáním tématem?

Nebavili jsme se o tom. Hlavně jsme řešili, jak těžký zápas nás čeká. Bylo proti nám hodně faktorů. Utkání venku s kvalitním soupeřem, duel po reprezentační pauze. Říkali jsme si, že je to klání na nejvyšší úrovni. Takže nějaký náskok nebo šňůru výher jsme neřešili. Jak říkal Christos Zafeiris po derby, musíme začít tam, kde jsme skončili.

Bylo těžké navázat právě s ohledem na reprezentační pauzu?

Kluci se vždycky rozjedou, najednou mají kolem sebe jiné trenéry, jsou v jiném prostředí. Takový Malick Diouf strávil 10 hodin v letadle, protože Senegal hrál v Malawi. Klobouk dolů, že zápas zvládl v takové intenzitě. Máme 31 bodů z 33 možných, což je neskutečné a unikátní v tom, jak se fotbal vyvíjí a vyrovnává. Nic to ale teď neznamená. Za deseti výhrami stojí týmová práce. Všichni táhnou za jeden provaz. Je to také o černé práci a bojovnosti, ne pouze o věcech, které dobře vypadají.

Pohled kapitána Jana Bořila, který odehrál 300. ligový duel:
„Před zápasem jsem o milníku ani nevěděl, pak mi to řekli kluci a znervózněl jsem. Jsem hlavně rád, že máme tři body. Cítím se dobře. Jakmile se vyhrává, únava jde stranou. Daří se nám díky soudržnosti i kvalitě, jde z nás stále cítit energie. Je vidět, že na hřišti nám to šlape. S Jabloncem to druhou půli skřípalo, ale zvládli jsme to.

Jak jste již nakousnul, Jablonec byl více než zdatným soupeřem.

Ano, k duelu jsme měli maximální respekt a se třemi body jsme maximálně spokojení. Byly opravdu vydřené, ale snad i zasloužené. Jablonec potvrdil, že jeho výsledky nejsou náhodné. Má formu a kvalitu, patří k tomu nejlepšímu v lize. Naši kluci mi sami říkali, že to bylo strašně náročné. Tak trochu evropský zápas ve velké intenzitě. Celkově strašně zajímavý duel, k čemuž přispěly oba týmy, rozhodčí i skvělé hřiště. Na konec října super, tam není jediný drn, jediná díra, tak by to mělo vypadat. Možná by si to jen zasloužilo více gólů.

Sudí Karel Rouček nevytáhl ani jednu kartu. Překvapuje vás to?

Tento rozhodčí hru tělo na tělo pouští, což je jedině dobře. Je super, když zápasy nejsou přerušované. Souboje prostě musíte ustát, naopak se pak více pískají fauly nohama než tělem. Jasně, vždy se nějaký zákrok najde, ale hráči to vědí. Když sudímu pomohou, je to prostě fajn, vidíme pak mnoho přečíslení a pěkných akcí. Opakuji, že máme za sebou skvělý zápas. Data budou výborná, kluci od nás toho mají plné brejle. Stálo to hrozně sil.