Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro Ostravu. Baník ulovil Brazilce

„Věřím, že Ewe zůstane,“ odpovídal trpělivě a s nadějí trenér Baníku Pavel Hapal na opakující se otázky na budoucnost 27letého Brazilce Ewertona v týmu. Ten dostal od Slavie svolení zahájit přípravu s Baníkem, leč koketoval s odchodem do zahraničí. Tři týdny před startem nového ročníku fotbalové ligy je jasno. Klíčová postava při návratu Ostravy do evropských pohárů bude hrát za slezský klub i nadále.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brazilec Ewerton (vlevo) zahájil přípravu s Baníkem

Článek

Stejný dotaz dostal Hapal i ve středu po přípravném utkání v Markvartovicích, kde Baník remizoval se slovenskou Žilinou 1:1 a do něhož Ewerton nezasáhl. Trenér Ostravy se jen pousmál a zopakoval: „U těch jednání nejsem, ale dělám všechno pro to, aby tady zůstal, a já věřím, že nakonec se tak stane. Jsem přesvědčený, že pokud bude hrát v Česku, tak jedině v Baníku,“ řekl.

V pátek Ostravané zamířili na soustředění do polské Opalenice a na palubě klubového autobusu seděl i Ewerton, který do Baníku přestoupil ze Slavie Praha. „Investujeme do hráče, který tady za rok prokázal velikou kvalitu, produktivitu a rozdílovost. Je to investice, která nám dává smysl, i s ohledem na to, že jsme se po dlouhé době dostali do pohárů,“ prohlásil šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško a dodal, že Baník vyplatil Slavii částku, kterou vyvázal Brazilce z platného kontraktu v Edenu.

Součástí dohody s Brazilcem je ale i úmluva, že v případě lukrativní zahraniční nabídky mu klub umožní odejít do ciziny. „Nejsme v pozici, kdy bychom si mohli kupovat hráče na kterého si ukážeme. Máme nastaveny určité finanční mantinely a možnosti, přes které nemůžeme v rámci jakési vlastní ekonomické odpovědnosti jít, ale tady jsme je o něco překročili. Je to opravdu výjimečná situace,“ zdůraznil Mikloško.

Nejproduktivnější hráč Baníku v uplynulé sezoně, autor 14 gólů a 5 asistencí, mění hostování na Bazalech v trvalý přestup. Se slezským klubem se dohodl na tříleté smlouvě, kterou podepsal dnes těsně před odjezdem na soustředění do Polska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.