Hlavní obsah

Skrýval se zde i slavný Bayern. Sparta vyměnila místo, luxus zůstává

Úzké cestičky, cyklostezky a stromy pokryté kopce všude, kam se člověk podívá. A taky klid, z něhož je najednou na terase slyšet radostný smích telefonujícího sportovního manažera fotbalové Sparty Tomáše Rosického. „Asi mu schválili posilu,“ prohodí obránce Tomáš Wiesner. Vítejte v Bavorsku!

Foto: Sport.cz

Sparta se vydala na letní soustředění do Bavorska, konkrétně do městečka Grassau a pětihvězdičkového hotelu Das Achental.

Článek
Fotogalerie

Grassau (od našeho zpravodaje) - Letenští sáhli ke změně. Ještě minulý rok putovali na letní soustředění na jih Rakouska do Bad Kleinkirchheimu. Z hotelu jezdili na hřiště na kolech, vše kousek. Ale do dějiště soustředění to bylo z Prahy autem osm hodin.

A proto se vedení letos rozhodlo jinak a Sparta našla nové útočiště v bavorských Alpách. V resortu Das Achental na kraji obce Grassau a nedaleko rakouských hranic.

„Klíčovou výhodou je blízkost tréninkových fotbalových hřišť, která jsou umístěna přibližně pět minut chůze od hotelu. Tato hřiště splňují veškeré požadavky na profesionální trénink a umožňují nám plně se soustředit na přípravu,“ informuje klub.

Ano, tři tréninkové plochy jsou v těsné blízkosti areálu, jehož dominantou je pětihvězdičkový hotel. Převládá dřevěný design s bílými či zlatými doplňky.

Sparta má k dispozici horní část objektu. Nechybí prostor pro fyzio nebo zasedačka, kde realizační tým pod vedením Larse Friise tluče fotbalistům do hlav promyšlenou taktiku nebo ukazuje (ne)povedené momenty z jiných zápasů.

Jde o luxus, kterého několikrát využil i slavný Bayern. Zejména v době covidu, kdy nechtěl či nemohl cestovat nikam daleko a potřeboval pro svou přípravu odpovídající zázemí a soukromí. O resortu, který je v létě týden co týden natřískaný, také uvažovalo několik reprezentací během teď již končícího Eura.

Jak bylo zmíněno, důležitá je poloha. Sparta jednoduše chtěla být blíže Praze, cesta autem zabere nějakých pět hodin. Ale velká část kádru cestovala letecky do 50 kilometrů vzdáleného Salcburku. A kdo se připojil později, třeba po dovolené po Euru, přistál v přibližně hodinu a čtvrt autem vzdáleném Mnichově.

A zajímá vás, kdo s kým bydlí? Co se týče hráčů, každý má svůj vlastní pokoj.

Sparta zůstává na kempu do pondělí, v sobotu odehraje generálku proti zmíněnému Salcburku. Redakce Sport.cz bude u toho.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc