Hlavní obsah

Schůzka s vedením Feyenoordu, zjišťování podmínek. Zájem o Priskeho neutichá

V dánských či nizozemských médiích stále bobtná téma spojení Feyenoordu a trenéra fotbalové Sparty Briana Priskeho. Dánský kouč má za sebou povedenou sezonu okořeněnou doublem, takže není divu, že je o něj zájem. Co se týče celku z Rotterdamu, velmi brzy by mělo dojít ke schůzce Priskeho agenta a vedení holandského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske získal se Spartou za první dvě sezony v klubu tři trofeje.

Článek

Nizozemský deník Algemen Dagblad, známý spíše pod zkratkou AD, zveřejnil na svém webu článek, v němž uvádí, že Feyenoord už poslal na Letnou nabídku v hodnotě kolem milionu eur. Sparta měla odmítnout.

O tom, že se Feyenoord o Priskeho intenzivně zajímá, není pochyb. Potvrdilo to několik zdrojů, s nimiž redakce v posledních dnech či hodinách mluvila. K oficiální nabídce, o níž píší v Nizozemsku, ale minimálně ke středečnímu brzkému odpoledni dojít nemělo.

V nejbližších dnech by se měla uskutečnit schůzka minimálně mezi Christianem Henriksenem, agentem Briana Priskeho, a vedením Feyenoordu. Ve středu večer se totiž z dovolené vrací generální ředitel klubu Dennis te Kloese a v sobotu už má být zase v Londýně na finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund.

Termín setkání se tak nabízí na čtvrtek či pátek. Připomeňme, že Feyenoord je aktuálně bez trenéra, protože dosavadní kouč Arne Slot zamířil na lavičku Liverpoolu. A v zájmu klubu, kde aktuálně působí Dávid Hancko i Ondřej Lingr, je vyřešit situaci co nejdříve.

Agent, možná i společně s Priskem, by měli na schůzce zjistit platební i další podmínky. A také dostat informaci, v jak širokém okruhu kandidátů trenér Sparty je. Zahraniční média uvádí, že Feyenoord si vyhlédl tři muže. Kromě Priskeho, jenž má ve Spartě platnou smlouvu do roku 2026, ještě současného asistenta v Dortmundu Nuriho Sahina nebo někdejšího manažera Chelsea Grahama Pottera. U Sahina však prý panuje obava, zda už zvládne roli hlavního trenéra, Potter má zas preferovat angažmá v Anglii a zároveň nebude nejlevnější.

Na druhou stranu Feyenoord dostal od Liverpoolu jako kompenzaci za odchod Slota minimálně 11 milionů eur i s bonusy.

Dosud veřejně nezodpovězenou otázkou zůstává, jak se k celé situaci staví vedení Sparty. Priske dokázal v prvních dvou sezonách získat tři trofeje včetně obhajoby titulu a dovedl Letenské do osmifinále Evropské ligy.

Je logické, že by se mohl (nebo chtěl) posunout dál, i když má v Praze rozdělanou práci v podobě touhy klubu dostat se do Ligy mistrů. Priske v Nizozemsku nebude mít problém s řečí, minimálně umí výborně anglicky a kromě Dánska působil také jako trenér či hráč v Belgii nebo Norsku.

Pokud by nakonec Feyenoord 47letého kouče zlákal, dá se očekávat, že s ním z Letné zamíří i kondiční trenér Christian Clarup. Zahraniční média píší dokonce o přesunu téměř všech Dánů z realizačního týmu.

U asistenta Larse Friise se však nabízí, zda by mu Sparta nenabídla post hlavního trenéra. Druhého asistenta Lukase Babalolu pak do Sparty v létě doporučil právě Friis.