Hlavní obsah

Sázka na comebacky. Útok Bohemians má probrat vysněná posila i Veselého kůň

Bohemians, nejhorší ofenziva fotbalové ligy. Tuhle nálepku vyfasoval vršovický klub v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže (34 gólů za 35 zápasů) a na jejím strhnutí by se měly podílet dvě (staro)nové tváře. Z Mladé Boleslavi dorazil Bahrajnec Júsuf Hilál, jemuž bude na hrotu sekundovat další navrátilec, Václav Drchal z Jablonce. „Chtěli jsme jít cestou kvality, přivést hráče do základní sestavy,“ vysvětloval trenér Jaroslav Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hilál na archivním snímku

Článek

V Ďolíčku spoléhají na to, že se Júsuf stane novou útočnou jedničkou. Po řadě odchodů, z nichž nejvíc bolí přestup slovenského bijce Erika Prekopa do Baníku, bylo třeba najít spolehlivou náhradu na hrot. 31letý Bahrajnec, který v Bohemians působil už v sezoně 2018/19, požadavky vedení splňuje.

„Byl naší posilou číslo jedna. Jednalo se o nákladnější transfer, ale povedlo se. Bez takto kvalitního fotbalistů můžete jen těžko mířit vysoko,“ ví sportovní ředitel Klokanů Miroslav Držmíšek.

Aby se v klubu ujistili, že má návrat smysl, bylo třeba si Júsufa pořádně proklepnout. „Šlo o to zjistit, jestli má chuť hrát za Bohemku. Čišela z něj jiskra. Navíc se oženil s Češkou, usazuje se, takže neměl touhu jít do zahraničí,“ vysvětloval Držmíšek.

„Chce ukázat, že umí. Musíme mu trošku přizpůsobit hru, ale je nám to schopný vrátit. Má centimetry, sílu. Typologicky nám chyběl,“ doplnil Veselý.

Vedle Jusúfa v přípravě nejčastěji nastupoval tahovější Václav Drchal, další letní akvizice. A další hráč, který v Ďolíčku již působil. Vrací se po protrápené sezoně v Jablonci (22 ligových zápasů/ 2 góly). „Moc mě těší, že jsme obnovili spolupráci. S trenérem jsme byli v kontaktu celý rok,“ přiznal odchovanec Sparty.

„Jednáni s panem Peltou z Jablonce nebyla jednoduchá. Vedení vyvinulo úsilí, za které musím poděkovat,“ řekl Veselý.

Obě posily, které mají desítky článků o útočném trápení zmuchlat a hodit do tříděného odpadu, tak mají úspěšnou klokaní minulost. Júsufa vystřelilo angažmá v Ďolíčku do Slavie, kde si zahrál i Ligu mistrů. Drchal v předminulé sezoně s Bohemians vykopal poháry.

„Že tady už byli, je benefit, nic víc. Ani jeden z nich nesedí každému systému, musíme z nich vytěžit maximum, což umíme,“ věří Veselý.

„Každý z nás je jiný typ útočníka, mohlo by to být zajímavé. Tím bychom si mohli sednout. I v přípravě bylo znát, že se spolu cítíme čím dál lépe,“ přemítal Drchal.

Spolu s bahrajnským parťákem se pokusí vzkřísit ospalou ofenzivu Bohemians. A potupný titul pro nejméně produktivní ofenzivu ligy předat na jinou adresu. Příprava slibuje naději, Klokani za čtyři utkání nasázeli šestnáct gólů.

Co přinesou ostré zápasy o body, je zatím ve hvězdách.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články