Hlavní obsah

Rosický překvapil. Po postupu Sparty do Ligy mistrů nosí náušnici

Při pohledu na něj se nejspíš dost televizních diváků zarazilo: Nezdá se mi to? Tomáš Rosický nikdy nepatřil k výstředním fotbalistům, prakticky neměnil vizáž. Jenže do nedělního studia stanice Canal+ Sport dorazil bývalý špičkový reprezentant s nepřehlédnutelnou náušnicí v levém uchu. „Tu parádu musím pár týdnů nosit,“ usmíval se sportovní ředitel Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Sparty Praha Tomáš Rosický

Článek

Nezvyklou ozdobou plní Rosický sázku, kterou uzavřel s dalšími zaměstnanci Sparty v létě před kvalifikací o Ligu mistrů. Tým z Letné už ve středu rozehraje skupinovou fázi, do níž se podívá dlouhatánských 19 letech.

„Je to vzpomínka na postup,“ vykládal Rosický, zatímco se mu v uchu houpal stříbrný křížek. Do televizního studia dorazil jako expert, který ve studiu glosoval severolondýnské derby Tottenhamu s Arsenalem, v němž působil mezi roky 2006 a 2016.

Při debatě o Premier League přiznal, že je v kontaktu s bývalým spoluhráčem a současným koučem Arsenalu Mikelem Artetou. Například s ním v létě konzultoval přestup španělského obránce Imanola do Prahy.

„Měl stejného agenta jako Mikel, takže v nějakém kontaktu jsme. Neřešíme spolu jednotlivé zápasy, spíš si dáváme poznatky. Česká liga s anglickou jsou rozdílné,“ vyprávěl sportovní ředitel Sparty. „Je dobré se inspirovat od nejlepších a Arsenal je světový klub. Inspirace je pro roli, v jaké jsem, důležitá.“

Po návštěvě studia Rosický mohl zářit jako jeho šperk v levém uchu. Arsenal derby zvládl a zvítězil 1:0. Další důvod k fotbalové radosti mu mohou poskytnout podřízení v rudém dresu. Sparta ve středu od 18:45 proti Salcburku vstupuje do Ligy mistrů.