Hlavní obsah

Rosický, demisi! řvali fanoušci Sparty. Vulgárně nadávali vedení i Plavšičovi, při děkovačce létaly světlice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atmosféra na Letné houstne. Fanoušci pražské Sparty dávají jasně najevo nespokojenost s výkony svého milovaného klubu. „Rosický, demisi,“ požadoval kotel během remízového utkání s Baníkem Ostrava konec sportovního ředitele. Bez pískotu a světlic se neobešla ani pozápasová děkovačka. Kromě výroků směrem funkcionářům nešetřili příznivci Sparty sprostými nadávkami Srdjana Plavšiče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha opouští hřiště, když fanoušci naházeli na trávník světlice po utkání s Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Sparta po dalším matném výkonu zejména v ofenzivě remizovala v 9. kole Fortuna ligy doma s Baníkem Ostrava 1:1 a jedná se o její pátý nerozhodný výsledek v řadě. Klání s pohárovými zástupci Slavií, Slováckem a Plzní ji přitom na podzim ještě čekají.

Fanoušci si o momentální formě myslí své. „Rosický, demisi," volal zaplněný kotel už ke konci druhého poločasu. Po závěrečném hvizdu se z opět zaplněných tribun ozýval hlasitý pískot. Následoval rázný komentář k dalším vrchním představitelům historicky nejúspěšnějšího českého klubu. „Vedení Sparty je banda čů*áků," zpíval kotel.

Pískot se ozýval také při tradičním pozápasovém kolečku, které trenér Brian Priske společně se svými svěřenci pořádá bezprostředně po každém utkání. Když se sparťané vydali na tradiční děkovačku, nedošli dále než několik metrů před velké vápno. Na hřiště létaly začaly létat světlice, ochozy se nesl pokřik „My chceme Spartu". Jeden z fanoušků dokonce vztyčil na kouče Briana Priskeho prostředníček.

Sparta se v neúplné tabulce posunula na průběžnou třetí pozici, pátou ligovou remízou v řadě však vyrovnala klubový rekord z února a března 2018. Od rozdělení federací čekala déle na ligovou výhru jen v sezoně 1996/1997, kdy vyhrála až v 8. kole. Tehdy však nakonec získala titul.

Plavšič pod palbou nadávek

Emoce vzbuzoval také návrat bývalého hráče rudých Srdjana Plavšiče, který do Baníku přišel začátkem září z pražské Slavie, kam naopak zamířil po vypršení smlouvy právě na Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha po remíze 1:1 s Baníkem děkují fanouškům, ti na trávník naházeli světlice.

Fanoušci mu přesun k úhlavnímu rivalovi stále nemohou zapomenout. „Plavšič je čů*ák," skandovali a každý dotek s míčem srbského křídelníka doprovázeli pískotem. „Plavšiči, do pí*i," nadávali mu několikrát během utkání.

Jeden z fanoušků sáhl i ke konkrétně směřovaným gestům. Když Srb zahrával rohový kop kousek od skalních příznivců, nalezl na hrazení a gestem značícím podřezání naznačoval, co si o bývalém hráči Sparty myslí.

Plavšič přišel na Letnou v červnu 2017 z Crvene Zvezdy Bělehrad za éry italského trenéra Andrey Stramaccioniho. Za Pražany naskočil do 79 ligových utkání, vstřelil sedm gólů a přidal jedenáct asistencí.

Reklama