Hlavní obsah

Řezníček buší na dveře nejlepší společnosti. Sto gólů ale Radovi nestačí

Už jen jediný gól chybí útočníkovi Dukly Praha Jakubovi Řezníčkovi (36) ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů. Za svůj nový klub, kam přestoupil před měsícem z druholigové Zbrojovky Brno se poprvé trefil v Olomouci. Radost ale z toho příliš neměl, neboť jen zmírnil porážku svého týmu, který na Hané prohrál 2:1. Věří ale, že Dukle v průběhu soutěže pomůže.

Sestřih zápasu Olomouc - DuklaVideo: LFA

Článek

„Meta, kterou chce každý útočník pokořit, je zase blíž. Mrzí mě ale, že jsme nebodovali. Je to škoda, příležitosti na to byly,“ litoval borec, který v české lize vstřelil 96 branek a po jednom gólu přidal ještě na Slovensku za Ružomberok a v Belgii za Lokeren.

„Dostali jsme gól v první minutě po našich třech ztrátách. To nás srazilo. Pak jsme hráli téměř celý poločas proti deseti, měli jsme něco z toho vytěžit, ale místo toho jsme chvíli před přestávkou dostali červenou také a krátce po změně stran po standardce druhý gól. A když jsme snížili, další šance jsme nevyužili,“ kroutil hlavou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jakub Řezníček

Tu svoji, pro Duklu vůbec první, proměnil chladnokrevně. „Domácí házeli aut, získali jsme balon, Martin Douděra to naváděl, já šel do náběhu tam, kam jsem asi měl, on mi to prostrčil. Já si to pak klasicky nabíjel, že to obalím a gólmanovi to podjelo pod tělem. Hezká akce,“ popsal gól, který Duklu vrátil do hry, Řezníček.

Angažmá v novém působišti přivítal, byť ví, že o základní sestavu a zřejmě i minuty na hřišti vůbec, bude muset v konkurenci mladších spoluhráčů bojovat. „Bylo dané, už když jsem přicházel, že nebudu hrát všechno. Vím o tom, vím, do čeho jsem šel a respektuji to. Teď jsem dostal třicet minut, příště hrajeme doma a třeba budu hrát víc. Je to výhradně na trenérovi,“ uvedl fotbalista, který ligu hrál i za rodnou Příbram, Mladou Boleslav, České Budějovice, Spartu, Plzeň, Olomouce a Teplic.

Nyní je v Dukle a je za to rád. „Změnu jsem přivítal, děkuji, že si mě vzala a chci ji pomoci. Mám zase do fotbalu chuť. Ještě ligu hrát můžu, těším se na každý zápas. Ke konci v Brně už to nebylo ono, nechci se však k tomu už vracet,“ dodal.

Trenér Dukly Petr Rada si příchod zkušeného harcovníka pochvaluje a věří, že kýžený stý gól dá právě v dresu týmu z Julisky. „Určitě k nám kvůli tomu nešel, byť pro každého útočníka je čest, dostat se do Klubu ligových kanonýrů. Snad se mu to ale právě v našem dresu podaří. Není to ovšem teď o tom, že by se honil za rekordem. My především potřebujeme, aby nám pomohl, aby těch gólů dal víc než těch sto,“ prohlásil Rada.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kouč Dukly Praha Petr Rada (uprostřed)

Řezníček je podle něj pro tým, který branek moc nestřílí do útoku dobrou alternativou. „Za šancí, gólem jde i za cenu tvrdšího zákroku a takové fotbalisty mám rád. Potvrdil to i tady v Olomouci. Ukázal, že je po fotbale pořád hladový, a tak to má být,“ zdůraznil kouč Dukly.

Neznamená to však, jak dodal, že Řezníček teď pravidelně bude nastupovat v základu. „Důležité v této souvislosti ale je, se staršími hráči komunikovat, přece jen, nejsou to už dvacetiletí kluci. Já to zažil na vlastní kůži, a tak se mnou může. Ne však jít do křížku, to by bylo špatné. On je ale rozumný kluk,“ upozornil Rada.

Související témata: