Hlavní obsah

Rána pro Pardubice. Kalabiška si zlomil lýtkovou kost, čeká ho operace

Pardubický fotbalista Jan Kalabiška utrpěl v nedělním utkání 5. kola první ligy v Liberci zlomeninu lýtkové kosti. Sedmatřicetiletého obránce dnes čeká operace, po níž si několik měsíců nezahraje. Východočeši o tom informovali na svém webu.

Sestřih zápasu Liberec-PardubiceVideo: LFA

Článek

Pro Kalabišku skončil zápas v 68. minutě. Za stavu 3:0 pro domácí, který vydržel až do konce, Ahmad Ghali uklouzl na mokrém terénu, v pádu pardubického beka zranil a po zásahu videorozhodčího byl rovnou vyloučen. Kalabiška putoval do nemocnice. Ghali se mu po zápase omluvil, uvedl nigerijský fotbalista na webu libereckého klubu.

„Vyšetření ukázala, že Honza má zlomenou lýtkovou kost. Zůstal v liberecké nemocnici, kde ho čeká operace. Přejeme mu, aby dopadla dobře, přesto je faktem, že jeho léčba a rekonvalescence se bude počítat v řádu měsíců,“ uvedl sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kalabiška z Pardubic při zápase Chance Ligy s Libercem

Kalabiška přišel do východočeského klubu před sezonou ze Slovácka. V tomto ligovém ročníku vstřelil dvě branky a jediný start mu chybí k 300. odehranému duelu v nejvyšší soutěži.

„Chtěl bych se Janovi omluvit za zranění. V žádném případě jsem to neměl v úmyslu a je mi to opravdu líto. Byl to nešťastný moment způsobený špatným počasím. Doufám, že Jan bude brzy fit a dočká se svého 300. zápasu v české lize. Ještě jednou se mu omlouvám, což jsem po telefonu udělal hned po zápase,“ prohlásil Ghali.

„Je nám nesmírně líto, že k této nešťastné situaci došlo. Za celý klub přejeme Honzovi Kalabiškovi brzké uzdravení,“ uvedl sportovní ředitel Liberce Theodor Gebre Selassie. „I mně samotnému se stalo podobné zranění, kdy soupeř podklouznul a v souboji mi přilehnul nohu. Bohužel se tyto situace stávají a těžko u nich hledat viníka,“ konstatoval bývalý český reprezentant.

Související témata: