Hlavní obsah

Rána pro Bohemians, stálice musí pod kudlu. Veselý nevylučuje posily

Neustálému šachování se sestavou se nevyhne. Trenér fotbalistů Bohemians Jaroslav Veselý musel nedobrovolně měnit jedenáctku vyvolených i před zápasem s Jabloncem (1:2), v jehož úvodu se navíc vážně zranil obránce Martin Dostál. „Je to vážné. Vypadá to na operaci ramene,“ smutnil kouč Klokanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Martin Dostál z Bohemians si bude muset dát od fotbalu pauzu.

Článek

Tím ale jeho problémy zdaleka nekončí.

V neúspěšném střetnutí s Jabloncem musel sáhnout i do středu pole, na pozici „osmičky“ stáhl útočníka Milana Ristovského, který předtím nastupoval o půl řady výše pod hroťáky. Důvod? Pragmatický. Zdravotní potíže opor.

„Aleš Čermák si odnesl drobný problém se stehenním svalem z předchozího zápasu v Karviné. Vojta Smrž dostal silnou střevní virózu a netrénoval, šel to zkusit až do rozcvičky před utkáním. Měli jsme obavy. Nechtěli jsme mu ublížit, i vzhledem k počasí. Oddělat si ho kvůli jednomu zápasu…,“ krčil rameny Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý musí řešit zdravotní problémy v kádru.

Smrž se nakonec na trávník nepodíval. On i Čermák by ale měli být brzy připraveni opět naskočit. Situace na stranách hřiště, tedy na pozicích wingbeků, pak platí za daleko kritičtější.

Hlavně kvůli čerstvému zranění Dostála, který by v nejhorším případě mohl přijít i o zbytek podzimní části sezony. Další ztráty? Jana Kovaříka, pilíř levé strany, trápí bolavé koleno. Klokani tak víceméně přišli o dva hráče základní sestavy.

„Byla to smůla. Zrovna na postu, kde nemáme hráče,“ mrzelo Veselého. Alternativami jsou Adam Kadlec, Jan Shejbal, a pak jen o dost ofenzivněji ladění Dominik Pleštil s Janem Matouškem, jimž spíše sedí role křídel. Jinak byste wingbeky v kádru zelenobílých hledali marně.

Sestřih zápasu Bohemians - JablonecVideo: LFA

Není tedy čas poohlédnout se po posilách? Do uzavření přestupového období zbývá necelý týden.

„Může se stát, že na jakýkoliv post přijde zajímavý hráč. Ale musí to být někdo, kdo pomůže okamžitě. Motáme se v bludném kruhu. Našim hráčům se stávají zvláštní věci, nejsou to typická zranění,“ ví kouč Bohemians.

Střevní viróza Smrže a nešťastné rameno Dostála totiž nejsou všechno. Například ofenzivní záložník Martin Hála řeší problémy s ledvinami.

Proto budou Bohemians alespoň po očku shánět nové tváře. A věřit, že těm se smůla vyhne.