Hlavní obsah

Nic než marnost, Budějovice stále bez bodu! Skvělý Ewerton zařídil výhru Baníku

Aktualizováno

Jen dva zápasy měla v neděli na programu fotbalová Chance Liga. Z vítězství se jako první radoval ostravský Baník, který na domácím stadionu srazil Liberec 2:0. Pohodovou výhru slaví i Dukla, když si poradila s posledními Českými Budějovicemi 3:0, Jihočeši tak i po šesti zápasech zůstávají bez bodu na posledním místě. Zápasy Mladé Boleslavi se Slavií a Plzně s Olomoucí byly kvůli účasti tří ze zmíněných klubů v pohárových předkolech odloženy.

Sestřih zápasu Baník - LiberecVideo: LFA

Článek

Sestřihy 6. kola Chance Ligy

Úvodní minuty zápasu mezi Baníkem Ostrava a Libercem přinesly aktivní fotbal na obou stranách, do větších šancí se oba týmy však dlouho nedostávaly. První velkou příležitost otevřít skóre si jako první vypracovali hosté, když v 26. minutě po rohovém kopu hlavou těsně minul domácí branku Pourzitidis. Severočeši si i v dalším průběhu prvního poločasu drželi územní převahu, Baník tak zahrozil až v samotném závěru prvního poločasu, Prekopova hlavička však také nezamířila mezi tři tyče.

Do druhého poločasu nastoupil úplně jiný Baník. Ve 48. minutě se domácí blýskli parádní akcí, kdy precizní Ewertonovu přihrávku s přehledem proměnil Prekop ve vedoucí gól. Rozjetí domácí ještě více přidali na intenzitě a brzy byli odměněni. V 54. minutě z hranice vápna vypálil Ewerton a s pomocí teče podruhé překonal libereckého gólmana.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ostravský Matěj Šín bojuje o míč s libereckými hráči Adamem Ševínským a Michalem Hlavatým.

Definitivní ortel nad osudem Severočechů mohl v 64. minutě napsat znovu brazilský útočník, jeho rána z úhlu však jen těsně minula tyč hostující branky. Hosty mohl vrátit do hry Hlavatý, jeho střela ale skončila jen v boční síti Markovičovy branky. Tutovku spálil čtvrt hodiny před koncem liberecký Nyarko, jehož vychytal Markovič. Více už domácí Liberci nedovolili a připsali si tak tři body za výhru 2:0.

Sestřih zápasu Baník–LiberecVideo: LFA

Budějovice stále bez bodu

Bitvu mezi Duklou a trápícími se Českými Budějovicemi začali lépe Pražané, když se v 6. minutě dostal do velké šance Řezníček, jeho hlavička však mířila nad. Hosté mohli odpovědět v 26. minutě, kdy se do skvělé střelecké příležitosti dostal Ogiomade, toho však skvělým zákrokem vychytal Hruška. Ještě větší šanci měl o chvíli později domácí Šebrle, z bezprostřední blízkosti však z těžké pozice trefil jen tyč Fendrichovy branky.

Dukla vstoupila do druhého poločasu aktivněji a dočkala se zasloužené odměny. V 58. minutě se z hranice pokutového území přesně k levé tyči trefil Šebrle a zaznamenal svůj první ligový gól. A pro poslední tým tabulky bylo ještě hůř. O pět minut později se ve vápně nejrychleji zorientoval Mešanovič a z bezprostřední blízkosti zvýšil na dvoubrankový náskok.

Zmar Jihočechů korunovala druhá minuta nastavení, kdy se po hrubé chybě v obraně hostů prosadil Ambler a uzavřel skóre na konečných 3:0. Svěřenci trenéra Františka Straky tak stále čekají na svůj první bod v novém ročníku Chance Ligy.

Sestřih zápasu Dukla - České BudějoviceVideo: LFA

V jízdním řádu šestého kola se původně vyskytovaly i zápasy Mladá Boleslav-Slavia a Plzeň-Olomouc. Vzhledem k tomu, že Slavii, Plzeň a Boleslav čekají v týdnu odvety pohárových předkol, byla ale obě utkání odložena.

Sobota již tradičně přinesla čtyři ligová klání. Bohemians podlehli 1:2 Jablonci, Karviná vyloupila Teplice a odvezla si výhru 3:1. Sparta remizovala 2:2 se Slováckem a Pardubice slavily vítězství 2:1 ve východočeském derby s Hradcem Králové.

6. kolo fotbalové ligy
Sobota
Bohemians-Jablonec 1:2
Sparta-Slovácko 2:2
Teplice-Karviná 1:3
Pardubice-Hradec Králové 2:1
Neděle
Ostrava-Liberec 2:0
Branky: 48. Prekop, 54. Ewerton
Dukla-České Budějovice 3:0
Branky: 58. Šebrle, 62. Mešanovič, 90.+2 Ambler
utkání Slavia-Mladá Boleslav a Plzeň-Olomouc byla odložena