Hlavní obsah

Rada v poločase spustil bouřku: Jednou to se mnou šoustne

Obehraná písnička. Dukla sice v Teplicích remizovala 1:1, ale opět musela dohánět, když už poněkolikáté v sezoně dostala branku těsně před pauzou. Trenér Petr Rada však v kabině spustil pověstnou bouři, po které se jeho svěřenci zvedli a srovnali. Zkušený kouč se následně podivoval i nad celkovým počtem červených karet, které rozhodčí v aktuálně probíhajícím ročníku fotbalové Chance Ligy ukázali.

Teplice remizovaly doma s Duklou 1:1.Video: LFA

Článek

„Zápas rozdílných dvou poločasů. V prvním jsme přežili začátek, ale za mě je to na hlavu. Zase před půlí dostaneme gól v situaci, kdy jsme dobře postaveni, kdy bychom to měli ubránit. Hráčům to říkám, ale asi to mají v hlavě, nevím. Jestli to takhle půjde dál, tak to se mnou jednou šoustne,“ čertil se trenér Rada v pozápasovém rozhovoru pro televizi O2 TV.

Dukla ale do druhého poločasu vstoupila v naprosto jiném rozpoložení a Teplice pouštěla jen do brejkových situací. Jinak ale dominovala a po zásluze také srovnala na konečných 1:1.

„Zase se mi zvedl tlak. Byla bouřka v kabině. Ve druhé půli jsme měli otěže utkání ve svých rukách. Domácí hrozili akorát z brejků. My jsme ale s bodem z venku před reprezentační pauzou spokojeni,“ říkal kouč Dukly.

Právě na již zmíněné brance, kterou nakonec vsítil Muris Mešanovič, se podílel i záložník David Pech. 22letý středopolař je na Julisce na hostování ze Slavie a v dresu bývalého armádního týmu nastoupil vůbec poprvé, když v 60. minutě střídal Filipa Lichého.

„Už bylo načase. Udělali jsme ho ze Slavie, ale byl dlouho nemocný. Teď už dostal nůž na krk, že nemůže marodit a musí hrát. Je to kreativní hráč, který se nebojí. Je takový „free“ až „volnocestář“, z tohohle pohledu nám přinesl oživení do naší hry,“ všiml si Rada.

Vzhledem k vývoji v prvních pětačtyřiceti minutách může být Dukla ráda za získaný bod z venku, na druhou stranu však Teplice dohrávaly od 78. minuty v deseti a dalo se vykřesat více.

S remízou byl nakonec spokojený trenér sklářů. Po vítězství v Pardubicích totiž potvrdili Tepličtí bodový trend.

„Potřebujeme teď každý bod, tak aspoň jeden. První půle byla v naší režii, měli jsme šance a je škoda, že jsme jich víc neproměnili. Hráči Dukly po půli ožili a já klukům říkal, že se nikdy nevzdávají. Můj tým se asi zalekl, že můžeme po dlouhé době doma vyhrát,“ přidal hodnocení i trenér Zdenko Frťala. Jeho svěřenci dohrávali v deseti už podruhé v řadě. Tepličtí však nejsou jediní, kdo sbírají karetní tresty.

Chance Liga má odehraných teprve necelých deset kol a červená karta byla ukázána již třicetkrát.

„Tolik červených karet po deseti kolech? To něčím smrdí. Ve zbytku evropských soutěžích to je třeba o polovinu méně. Je toho opravdu strašně moc. Neříkám, když tam někdo vlítne podrážkou napřed, ale některé zákroky nesmrdí na to, aby ti hráči byli vyloučeni. Tímhle stylem uděláme z fotbalu brzy bezkontaktní sport,“ dodal Rada.

  0 : 5 Liberec - Jablonec 0 : 5 dohráno
20241005T19 : 00:00+0200
Liberec vs. Jablonec
Liberec vs. Jablonec
Liberec
Jablonec
  Plzeň - Pardubice dnes 13 : 00
20241006T13 : 00:00+0200
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň
Pardubice
  Olomouc - Bohemians dnes 15 : 30
20241006T15 : 30:00+0200
Olomouc vs. Bohemians
Olomouc vs. Bohemians
Olomouc
Bohemians
  Ml. Boleslav - Ostrava dnes 15 : 30
20241006T15 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Ostrava
Ml. Boleslav vs. Ostrava
Ml. Boleslav
Ostrava
  Slavia - Sparta dnes 18 : 30
20241006T18 : 30:00+0200
Slavia vs. Sparta
Slavia vs. Sparta
Slavia
Sparta