Hlavní obsah

Rada: Strach nemám, můžeme hrát s kýmkoliv. Posily? Ještě bychom někoho potřebovali

V ofenzivě viděl nedostatky, ale jinak byl s vystoupením svého souboru na Spartě spokojený. „Odehráli jsme tu slušné utkání,“ podotkl po porážce 0:2 na Letné trenér fotbalistů Dukly Petr Rada. Nováček získal v prvních třech kolech tři body, poměřil se s dvěma velkými favority a zkušený kouč nemá z dalšího pokračování sezony strach.

Sestřih utkání Sparta–DuklaVideo: LFA

Článek

Jak jste utkání na Spartě viděl?

Prohráli jsme, ale kdo jezdí na Spartu vyhrávat? Sparta asi poprvé nastoupila v top sestavě. Věděli jsme to a připravovali se na tuhle variantu. V prvním poločase jsme odehráli slušnou partii. Směrem dopředu jsme nebyli moc nebezpeční, na druhou stranu domácí mimo jedné střely Haraslína šanci také neměli. Inkasovali jsme ze standardní situace, kterou jsme si zbytečně sami vytvořili. Škoda téhle branky, trochu nás zaskočila, jinak jsme ale první poločas odehráli velice dobře.

A druhý?

V prvních patnácti minutách jsme byli trochu aktivnější. Sparta byla samozřejmě lepší, kombinovala. My jsme nebyli schopní vepředu podržet balon, ale byli jsme odvážnější. Pak přišla penalta, která rozhodla. Myslím, že jsme odehráli slušné utkání po taktické stránce. Mrzí nás, že jsme nevstřelili branku, ale jdeme nahoru. Ctíme kvalitu Sparty.

Jak těžké je v současné chvíli bránit rohové kopy Sparty?

Sparta je v nich silná. Má hráče, kteří je umí kopat. Ale na to, jak mají vysoké hráče, jsme si s tím poradili. Při inkasovaném gólu jsme prohráli souboj, pak byla trochu smůla, že Hašek byl od Vitíka, který mu míč prostřelil mezi nohama. Jinak jsme, myslím, standardní situace zvládli.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Dukly Petr Rada během zápasu na Spartě

Jak jste prožíval situaci, kdy jste měli rozehrávat, ale nakonec se proti vám po zásahu VAR kopala penalta?

K tomu už se nebudu vyjadřovat. Co se týče VAR, komentovat už nic nebudu.

Co vám první tři kola, kdy jste narazili na Plzeň a Spartu a porazili Bohemians, ukázala o mužstvu?

Jsem spokojený. Myslím, že se nemáme čeho bát. Můžeme hrát s kýmkoliv. Sparta s Plzní budou hrát o titul a myslím, že v obou zápasech jsme hráli důstojnou roli, byť někdo na to může mít jiný názor. Směrem dopředu nemáme situace ještě tolik vypilované. Proti těmto týmům není lehké se prosadit, ale proti Plzni jsme mohli vstřelit branky. Když bude tenhle tým pracovat a dostane do sebe sebevědomí, může hrát s kýmkoliv. Nemám z toho strach.

Po příchodu na hostování ze Slavie hned nastoupil záložník David Pech. Co si od něj slibujete?

Usilovali jsme o něj. Bylo to trochu komplikované, nevědělo se, jestli půjde do Pardubic, nebo Karviné. Jsme rádi, že je u nás. Zvýší nám konkurenci. Prošel si zraněním, ale věřím, že bude zdravý a že nám pomůže.

Chcete mužstvo ještě posílit?

Určitě bychom ještě potřebovali nějaké hráče. Uvidíme, jak se bude vyvíjet trh. Máme ještě čas. Pokud se někdo vynoří, skočíme po něm.