Hlavní obsah

Psi obranáři uhlídali zlatý bod. Síla slávistické lavičky je brutální, míní West

S náročnou premiérou na lavičce Slovácka mohl být spokojený. Dvaačtyřicetiletý kouč Roman West, který převzal tým po šestiletém působení Martina Svědíka, dovedl hradišťské fotbalisty v zahajovacím duelu nového ročníku nejvyšší soutěže se Slavií k překvapivé bezbrankové remíze.

Foto: 1. FC Slovácko

Kouč Roman West přivedl v ligové premiéře fotbalisty Slovácka k remíze s favorizovanou Slavií.

Článek

„Plichta je pro nás hrozně cenná. Získali jsme se soupeřem, který má obrovskou kvalitu, zlatý bod. Byl to ale teprve první zápas,“ nepropadal West euforii. „Slávisté ve druhé půli utahovali šrouby, avšak v několika jejich šancích nás podržel Milan Heča,“ pochválil brankáře Slovácka.

Tvrdil, že poslední noc před svojí trenérskou premiérou v první lize měl klidné spaní. „Sestavu jsme už měli vyřešenou. Vsadili jsme hlavně na bojovníky, běhavé hráče a psy obranáře. Proto se tentokrát nedostalo kupříkladu na Milana Petrželu, jehož čas ale přijde v dalších utkáních. Vyplatilo se nám to. Mám z výsledku velice dobrý pocit. Nedopadlo to žádnou katastrofou,“ naznačil West, že určité obavy před duelem s jedním z hlavních favoritů na titul přece jen měl.

Sestřih zápasu Slovácko - SlaviaVideo: LFA

Přestože slávisté poslali po přestávce na hřiště do ofenzívy účastníky nedávného mistrovství Evropy Tomáše Chorého, Ivana Schranze či Petra Ševčíka, kýženou rozdílovou branku nevstřelili. „Slávistická síla na lavičce byla brutální. Jenže my jsme to poctivě a zodpovědně ubránili. Nedopustili jsme se žádné fatální chyby,“ oddechl si.

West vyzvedl debutujícího stopera Filipa Vaška, který přišel do Slovácka v létě ze slovenských Michalovců. „Naznačil, jak velký potenciál má. Neinkasovali jsme, a tak lze v jeho případě hovořit o velmi dobrém startu,“ tvrdil.

Pozastavil se nad kuriózní situací z první půle, kdy záložník Slovácka Michal Kohút obdržel žlutou kartu, avšak VAR viděl jako faulujícího hráče Michala Trávníka. Dobrých pět minut se poté dokonce zkoumalo, zda neměl být vyloučen, což žádný z dostupných záběru neprokázal. A k překvapení všech pak rozhodčí při nástupu na druhý poločas oznámili, že držitelem žluté je přece jen Kohút.

„To bylo zajímavé. Nám ale neplánovaná pauza pomohla. Mohli jsme si trochu vydechnout a zformovat se. Slávisty podle mého názoru naopak vyvedla z tempa. Takže pro nás dobře,“ usmál se West.

Přestože premiérové střetnutí v nové sezoně nebylo úplně vyprodané, cestu do hlediště hradišťského stadionu si našlo přes sedm tisíc diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. „Já ji vnímal zejména ke konci zápasu, kdy tribuny výrazně ožily. Z jejich mohutného povzbuzování bylo jasně poznat, že si všimli obrovského odhodlání a obětavosti, s jakou jsme se prali o dobrý výsledek,“ cenil si trenér Slovácka.

Související témata: