Hlavní obsah

První gól jsem si přál vítězný. Nestačil ale ani na bod. Zápas nám pokazily chyby, štvalo Vechetu

Mohla to být vydařená domácí premiéra. Poslední posila Karviné útočník Filip Vecheta se proti Bohemians 1905 Praha v 5. kole Chance Ligy premiérově objevil v základní sestavě slezského týmu (v Plzni při porážce 0:5 nastoupil na posledních 25 minut) a po osmi minutách skóroval. Nestačilo to. Fotbalisté Karviné nedokázali bodovat ani ve druhém domácím zápase sezony. Po Liberci (1:3) podlehli také s klokany, a to 1:2.

Sestřih zápasu Karviná–BohemiansVideo: LFA

Článek

Utkání hraném v setrvalém dešti výrazně ovlivnil kiks domácího Dávida Krčíka z úvodní minuty. Slovenský obránce hned po výkopu nepovedenou malou domů nachystal gólovku Janu Matouškovi, jenž ji už v patnácté vteřině obstřelem gólmana s radostí přijal.

„Takový začátek nám moc nepřidal. Na sebevědomí týmu to nebylo moc dobré. Ale to se stane, nechtěl to udělat. Měli jsem hlavu nahoře a jeli jsme furt dál,“ popisoval 21letý Vecheta, který po centru Amara Memiče hlavou v 9. minutě srovnal.

„Největším problémem byly ty chyby vzadu, po kterých jsme inkasovali oba góly. To nám pokazilo zápas. Myslím, že jsme byli i lepší, jediné, co chybělo byly branky, kterými bychom to překlopili na naši stranu,“ vykládal Vecheta.

Vytáhlý útočník přišel do Karviné po dvou ligových kolech, které ještě odehrál ve Slovácku. Nastoupil proti Slavii (0:0) i Mladé Boleslavi (0:3). Poté se vydal hledat štěstí k severním hranicím České republiky. „Po letech ve Slovácku jsem cítil, že už potřebuji změnit prostředí, a odnesl jsem si plno pěkných zážitků. Vyhráli jsme MOL Cup a zahrál jsem si v pohárové Evropě, teď jsem ale v Karviné, které chci pomoct k tomu, abychom nehráli o záchranu,“ zdůraznil.

„Prvních pět až šest dní mi trvalo, než jsem si trochu zvykl. Především herní styl je tady úplně jiný, než na co jsem byl navyklý. Ale jsem maximálně spokojený, parta je super jak v kabině, tak na hřišti. Věřím, že to brzy bude klapat i výsledkově,“ svěřoval se útočník, jenž přišel do Uherského Hradiště v roce 2017 ze Znojma. V mládežnických celcích patřil k nejlepším střelcům a reprezentoval Česko v kategoriích U15 až U21.

Do ligového zápasu nastoupil poprvé v 16 letech v sezoně 2018/2019 právě v zápase proti Karviné (2:0). Utkání proti Bohemians bylo je třiaosmdesáté ligové a vstřelil v něm osmou prvoligovou branku.

„Jsem rád, že jsem vstřelil gól hned v prvním zápase doma. Jen jsem si představoval, že ten první bude vítězný. Nestačilo to ale ani na bod, přestože náš výkon byl docela slušný. Doma musíme vyhrávat,“ řekl Vecheta, jenž se může už v mladém věku pyšnit slušnými zkušenostmi za zahraničí. Okusil stáže v Juventusu Turín, Bayernu Mnichov, Valencii, Fulhamu či Salcburku.

Související témata: