Hlavní obsah

Tohle je sbohem. Priske poslal sparťanům vzkaz

Na dva roky jeho práce fanoušci Sparty jen tak nezapomenou. Trenér Brian Priske dostal po devíti letech na Letnou titul, dokázal ho obhájit a v uplynulé sezoně dokonce zkompletoval double. Teď dánský kouč míří do Feyenoordu a s pražským celkem i jeho příznivci se zatím rozloučil pomocí vzkazu na Instagramu. „Velký dík všem. Bylo mi velkou ctí s vámi pracovat,“ řekl.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske se raduje z vítězství v poháru

Článek

„Přeji vám jen to nejlepší. Samozřejmě i fanouškům. Byli jste úžasní. To, jak jste mě a také můj realizační tým přijali, bylo naprosto fantastické. Něco, za co vám budu navždy vděčný,“ uvedl 47letý kouč.

Teď na něj čeká nová štace v nizozemském Feyenoordu. V klubu, který svou velikostí převyšuje české poměry. Navíc si příští sezonu s jistotou zahraje Ligu mistrů. Takovou nabídku, možná i s ohledem na blízkost domova, bylo zřejmě těžké až nereálné odmítnout.

„Bohužel, tohle je sbohem. S loučením ale přichází také naděje a sny do budoucna. Máte krásný klub a vím, že se o něj budete starat, stále ho tlačit kupředu a usilovat o další úspěchy. Přeji vám jen to nejlepší,“ pokračoval Priske.

Zároveň rozhodně nevyloučil, že když mu to čas a povinnosti dovolí, do Prahy někdy zavítá. „Těším se, až se přijdu podívat, až znovu zažiju tu úžasnou atmosféru,“ pronesl patrně směrem ke klubu i fanouškům. „Přeji vám vše nejlepší do budoucna a do nové sezony. Děkuji,“ uzavřel.

Sparta sdílela ještě jeden vzkaz: „Těžko se mi hledají slova, abych mohl vyjádřit, jak vděčný klubu, hráčům a fanouškům jsem. Především tedy týmu, jelikož jsme tu pracoval s nejlepší skupinou kluků, se kterou jsem se ve své kariéře setkal.“

Letenské teď čeká svým způsobem nová éra. „Máme za sebou období, které nás všechny obohatilo, posílilo a přineslo spoustu radosti. Měli jsme jasnou představu, jak zachovat, protože zájem o Briana jsme vnímali už v minulosti. Klíčem je kontinuita v našem jasně nastaveném systému,“ cituje klub sportovního ředitele Tomáše Rosického.

Kontinuita znamená, že Priskeho místo obsadí dosavadní asistent Lars Friis. „Fakt, že znám prostředí a všechny kolem, celý přesun do pozice hlavního kouče výrazně usnadňuje. Vím, jak jsou nastavené interní procesy, jaké tu jsou cíle a očekávání. Máme za sebou double, to nám ale nestačí a musíme se neustále koukat dál, klást si náročnější cíle a být neustále hladoví,“ pronesl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.