Hlavní obsah

Slavia hlásí posilu z Belgie. Přivádí i reprezentanta Černé Hory

Aktualizováno

Víkendové informace Sport.cz se potvrdily, fotbalová Slavia v úterý oficiálně představila posilu na kraj hřiště, 22letého Kamerunce Simiona Micheze z belgického Beerschotu. Odchovanec Anderlechtu Brusel podepsal v Edenu kontrakt na čtyři roky. Přestupová částka činí 2,2 milionu eur (zhruba 55 milionů korun), uvedla sama Slavia na webu. Do roku 2028 se vršovickému týmu upsal i útočník Vladimir Perišič, který přišel z Budučnosti Podgorica. Dvacetiletý reprezentant Černé Hory začne své působení ve Slavii v druholigovém B-týmu.

Ve fotbalové Chance Lize se blíží konec přestupního obdobíVideo: LFA

Článek

Že se Michez co nevidět připojí k A-týmu Slavie, naznačil jeho instagramový účet, kde se v pátek rozloučil s fanoušky Beerschotu. V neděli už sledoval v Edenu ligový zápas s Pardubicemi (2:0).

Michez bude velkou konkurencí na pravý kraj zálohy pro Davida Douděru nebo Lukáše Masopusta. Mladík, který pomohl v uplynulé sezoně Beerschotu do nejvyšší belgické soutěže, vstřelil v úvodních šesti kolech dva góly, k nimž přidal jednu asistenci. Rychlonohý křídelník, který je 178 centimetrů vysoký, je však využitelný i na jiných útočných pozicích. K postupu mezi belgickou elitu pomohl svému týmu pěti góly a třemi asistencemi.

„Jsem moc šťastný, snad i dobře mentálně nastavený. Nebojím se ničeho a hledám tu nejvyšší úroveň, které mohu dosáhnout. Pro mě je to skvělý krok. Jsem za něj vděčný a nemůžu se dočkat, až začnu hrát s novými spoluhráči a před skvělými fanoušky. Viděl jsem Lille v televizi, na Pardubicích jsem byl osobně. Dalo mi to touhu začít tady hrát. Mou ambicí je vyhrát úplně všechno, co půjde,“ uvedl Michez pro klubový web.

Foto: Petr Končál, Slavia.cz

Nová posila Slavie Simion Michez.

Slavia vedle Micheze přivedla i Perišiče. „Vladimir je velice talentovaný hráč, který může hrát na více postech v ofenzivě. Má za sebou skvělou sezonu, na kterou navázal i v předkolech Konferenční ligy. Ve dvaceti letech je navíc aktuálně poprvé povolán na reprezentační sraz A-týmu Černé Hory. Začne v B-týmu, aby se adaptoval, je to velký příslib do budoucnosti,“ řekl Bílek.

Navíc sešívaní řeší návrat záložníka Ondřeje Lingra, který má ve Feyenoordu dlouhodobě nízkou herní vytíženost. „Ondra řeší svoji situaci ve Feyenoordu, rád ho tady kdykoli přivítám,“ řekl po nedělním duelu s Pardubicemi trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Výkon Tomáše Chorého v utkání s PardubicemiVideo: LFA