Hlavní obsah

Potvrzeno: Řezníček posílil pražskou Duklu

Fotbalista Jakub Řezníček posílil pražskou Duklu, s níž podepsal roční smlouvu. Prvoligový nováček oznámil příchod šestatřicetiletého útočníka na svém webu. Zkušenému útočníkovi chybí dvě branky ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů, druholigová Zbrojovka Brno ho do nejvyšší soutěže uvolnila.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Jakub Řezníček (vlevo) ještě v dresu Brna

Článek

„Přestup se uskutečnil poměrně rychle, nahrávala tomu i situace obou klubů a jednání proběhlo hladce,“ uvedla posila týmu z Julisky. Pražané jsou v první lize se ziskem tří bodů čtrnáctí, Brno se sedmi body sedmé.

Se Zbrojovkou se Řezníček rozloučil stylově. V sobotu jí jako střídající hráč zajistil gólem výhru 1:0 na hřišti Táborska. O týden později už by mohl nastoupit v dresu Dukly v Hradci Králové.

„Přivádíme hráče, který umí dávat góly. Věříme, že si to sedne s týmem a Jakub naváže na čísla alespoň blížící se jeho poslední ligové sezoně, ve které nastupoval,“ řekl člen představenstva Jan Staněk.

Řezníček byl ve Zbrojovce kapitánem, vytouženého návratu do nejvyšší soutěže se s ní ale nedočkal. Od léta měl příslib, že v případě zájmu bude uvolněn, v Brně chtějí sázet na mladší útočníky. Ostřílený forvard hrál za rodnou Příbram, Mladou Boleslav, s níž získal Český pohár, oblékal také dres Českých Budějovic, Sparty, Plzně, Olomouce a Teplic.

V české lize odehrál 336 utkání a zaznamenal 96 branek. Po jednom gólu si připsal ještě na Slovensku za Ružomberok a v Belgii za Lokeren, takže s bilancí 98 tref je nejbližším čekatelem vstupu do Klubu ligových kanonýrů, v němž se počítají pouze branky z nejvyšších soutěží.

„Motivace je to samozřejmě velká. Zbývají mi jen dva góly, ale rád bych jich dal co nejvíc a pomohl tak Dukle. Vstup do klubu není daleko. Sto branek teď ale pro mě není hlavním cílem. Chci s mužstvem hlavně vyhrávat, sbírat body a posouvat se tabulkou,“ ujistil Řezníček.

„Chci pomoct Dukle, aby hrála v klidných vodách tabulky. Byl bych nerad, kdybychom se měli trápit na sestupových příčkách. Jsem tu od toho, abych střílel góly, kterými chci Dukle zajistit klidný průběh sezony. Doufám, že týmu pomůžu,“ dodal.

Jeho mladším bratrem je Martin Jedlička, brankář Plzně. Na sourozenecký souboj si ale musejí počkat, Dukla podlehla Viktorii hned ve své premiéře po návratu do nejvyšší soutěže.