Hlavní obsah

Poslední období bylo velmi hektické, přiznala nejdražší posila Klokanů po debutu v lize

Nejdražší posila v novodobé historii Bohemians 1905 má za sebou premiéru v české lize. Gólman Tomáš Frühwald vychytal v Liberci remízu 2:2. „Slušný vstup do ligy,“ hodnotil jeho výkon trenér Jaroslav Veselý.

Sestřih zápasu Liberec - BohemiansVideo: LFA

Článek

Slovenský reprezentant do 21 let posílil Klokany z Ružomberoku na začátku září a debut v novém dresu si odškrtl pod Ještědem o dva týdny později. Ve třetí minutě se rychlým výhozem podílel na bleskové brance svého týmu, ale domácí ještě v první půli skóre dokázali otočit.

Nejprve ve 13. minutě zbytečně fauloval Pleštil Kayonda a pokutový kop Tupta proti novému muži v brance s přehledem proměnil. „Myslel jsem si, že podle postavení stojné nohy penaltu kopne na mou pravou stranu, ale na poslední chvíli se na mě podíval a viděl můj pohyb, tak to poslal na druhou stranu. Udělal to velmi dobře,“ pochválil svého krajana a střelce vyrovnávací branky Tomáš Frühwald.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólman Tomáš Frühwald v akci.

Ve 35. minutě gólman zaváhal při Kayondově centru, míč proletěl na zadní tyč k volnému Ichovi a ten hlavou poslal domácí do vedení. „Došlo tam ke srážce s Matějem Hybšem a asi i chybě v komunikaci. Sám ani nevím, jak se ta situace vyvinula, musím se na to ještě podívat. Zamrzelo to, dostali jsme gól na 2:1, ale naštěstí se nám to podařilo ve druhém poločase vyrovnat a uhrát remízu,“ cenil si bodu z Liberce rodák z Banské Bystrice.

„Obdržel dvě branky, nějaké střely vyřešil. Nemyslím si, že něco výrazně zkazil. Slušný vstup do ligy bez nějakých výkyvů nahoru či dolů. Nejtěžší zákrok měl asi v nastavení, kdy míč po zblokovaném centru hodně rotoval, ale poradil si s tím. Už padal, změnilo to směr. Řekl bych, že koordinačně šlo o nejsložitější zákrok,“ zhodnotil jeho výkon kouč Bohemians 1905 Jaroslav Veselý.

Že půjde v Liberci do branky Frühwaldovi trenéři naznačili uprostřed týdne. „Nebudu lhát, poslední období bylo velmi hektické. I odložený zápas s Hradcem mi pomohl, abych se v mužstvu víc adaptoval,“ připustil Frühwald, který se rozhodl přestoupit do Bohemians po vyřazení Ružomberoku z Konferenční ligy.

„Nic proti slovenské lize, má svou kvalitu, ale v české lize je víc těžkých zápasů. Chytá ve slovenské jednadvacítce a je i v širším hledáčku áčka. Holt je to nějaký posun a musí dokazovat, že na to má. Samozřejmě ho podržím, když se mu něco nepodaří, ale i on musí ukazovat nějakou výkonnost. Z tohoto hlediska nám pomohl i odložený zápas, protože měl na všechno o týden dýl,“ uzavřel Veselý.

  2 : 2 Liberec - Bohemians 2 : 2 dohráno
20240922T18 : 30:00+0200
Liberec vs. Bohemians
Liberec vs. Bohemians
Liberec
Bohemians
  2 : 1 Olomouc - Dukla 2 : 1 dohráno
20240922T15 : 30:00+0200
Olomouc vs. Dukla
Olomouc vs. Dukla
Olomouc
Dukla
  0 : 2 Č. Budějovice - Sparta 0 : 2 dohráno
20240922T15 : 30:00+0200
Č. Budějovice vs. Sparta
Č. Budějovice vs. Sparta
Č. Budějovice
Sparta
  2 : 2 Ml. Boleslav - Pardubice 2 : 2 dohráno
20240922T13 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Pardubice
Ml. Boleslav vs. Pardubice
Ml. Boleslav
Pardubice