Hlavní obsah

Posily poznávali až naostro. Nevěděli jsme, co od nich čekat, přiznal vyřízený Šulc

Bez jediného společného tréninku vyběhli plzeňští fotbalisté do ligového zápasu v Liberci s dvěma novými hráči. Viktoria uhrála s debutujícím stoperem Svetozarem Markovičem a Princem Kwabenou Aduem v útoku pod Ještědem remízu 1:1. „Jejich přínos ukáže až budoucnost, ale věříme, že budou prospěšní,“ hodnotil plzeňský Pavel Šulc.

Sestřih utkání Liberec - PlzeňVideo: LFA

Článek

Jak se vám s posilami hrálo?

Bylo to trochu těžší. Třeba v rozehrávce, kde to bylo na Markym. Ale všechno odbránil na sto procent a sebral všechny hlavy, takže úplně v pohodě. Nevěděl, co má čekat od nás, my zase nevěděli, co máme čekat od něj. Stejné platilo pro Adua. Neměli jsme s nimi jediný trénink. Věřím však, že to bude v pořádku a sedne si to.

Byl zápas tři dny po čtvrtečním utkání v Edinburghu náročný?

Měli jsme hodně cestování, ale na tohle se asi nemůžeme vymlouvat. Je to ligový zápas, do kterého musíme jít na sto procent. Start nám nevyšel, patnáct minut nám to moc neběhalo, Liberec si tam vytvořil situace, kdy byl nebezpečný. Až potom jsme se trochu rozběhali. Vyřadili nám střed hřiště a my jsme nevěděli, jak se tam dostat.

Je pro vás remíza ztrátou?

Pro nás je asi každá remíza ztrátou. Jsme v Plzni a musíme všechno vyhrávat, abychom byli nahoře. Ale zápas byl těžký, Liberec hrál dobře. Asi však šlo o remízové utkání, žádné velké šance tam nebyly, kromě našich dvou, kdy nás Hugo (Bačkovský) v první půli vychytal. Potom jsme dali ještě gól po rohu, ale šlo o ofsajd.

Velkou šanci jste měl v první půli i vy, Bačkovský vaši hlavičku vyrazil. Viděl jste míč už v síti?

Jo, Hugo mě vychytal. Dobře jsem se uvolnil přes Pourzitidise. Už jsem si myslel, že je gól, nakonec tam vytrčil ruku a skvěle to vyrazil.

Liberec se radoval po vlastním gólu Tvrdoně. Jak jste gól viděl?

To je fotbal, každý dělá chyby. Taky jsem byl vyřízený, nešlo mi to taky. Je to jednoduché. Je to sport, fotbal a stane se. Teď nás devět zápasů držel nad vodou, takže úplně v pohodě.

Trenér Koubek slavil v den utkání 73. narozeniny. Dostal hobla?

Nedostal. Chtěli jsme mu ho dát, kdybychom vyhráli, což bohužel nevyšlo.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc