Hlavní obsah

Porážíme se sami, po gólech Baníku už to byl chaos, štvalo Kováče. Trest Ghalimu? No comment

Na úvod sezony výhra v Karviné (3:1), další ale až v 5. kole doma s Pardubicemi (3:0). Ve zbylých čtyřech ligových zápasech ambiciózní Liberec získal pouhý bod za domácí remízu s Olomoucí. Se Slavií doma (0:1), v Teplicích (1:2) i naposledy na hřišti Baníku (0:2) svěřenci Radoslava Kováče prohráli.

Sestřih zápasu Baník - LiberecVideo: LFA

Článek

„Nejsme v našich výkonech konzistentní. Musíme udělat nějakou šňůru, získat body, pak by se nám určitě hrálo líp. Takové výkyvy si nemůžeme dovolit,“ říkal po porážce 0:2 v Ostravě Christian Frýdek.

Severočeši přitom na hřišti Baníku začali dobře a měli i úvodní šanci. Po špatné rozehrávce Kpoza trefil v 11. minutě z hranice velkého vápna vnější stranu tyče branky Michal Hlavatý.

„První půle byla z naší strany dobrá, ale odjíždíme s nulou, takže to je k ničemu,“ štvalo Frýdka. „Po prvním poločase to mělo být dva, tři, nula pro nás a bylo by hotovo. Šance jsme na to měli. Špatně jsme ale vstoupili do druhé půle, po dvou ztrátách jsme dostali dva góly a úplně jsme se sesypali,“ hodnotil liberecký fotbalista.

„Bylo to o prvním gólu, který dal Baník,“ připouštěl trenér Liberce Kováč. „Rozhodla poslední třetina hřiště, kde jsme nic nevyužili. O přestávce jsme na hráče apelovali, aby byli aktivní a vydrželi ve stejném nasazení, ale dvakrát jsme propadli ve středu hřiště, nechali soupeře jít do přečíslení a domácí to perfektně vyřešili. Pak už to byl z naší strany chaos,“ přiznával Kováč.

Liberecký trenér zdůraznil, že jeho tým sráží nesehranost a nezkušenost. „Máme v týmu jedenáct nových hráčů, kteří sice dělají pokroky, ale tohle neurychlíte. V tomto je Baník o rok dál, mají hráče pospolu. Dnes z těch nových hráli snad jen Prekop a zkušený Chaluš,“ poukázal.

„I my máme velmi dobré hráče, kteří dělají pokroky, ale zatím se porážíme sami. Nedokážeme dobře rozehrané zápasy dohrát k vítězství. S Olomoucí jsme hráli skvěle první poločas, v Teplicích jsme mohli strhnout zápas na naši stranu, místo toho po hrubé chybě dostaneme gól v nastavení. V tomhle jsme naivní. Mít o tři body více by bylo ok, ale nemáme je,“ shrnul liberecký trenér.

Kováč se musel v Ostravě obejít bez minule vyloučeného záložníka Ahmada Ghaliho, jehož disciplinárka potrestala za uklouznutí a nešťastné zranění pardubického Jana Kalabišky trestem na dva měsíce. Čtyřiadvacetiletý Nigerijec tak přijde o sedm ligových utkání.

„Co na to povědět. K tomu není co říct. No comment…,“ krčil Kováč rameny. Klub ze severu Čech se proti vysokému trestu odvolávat nebude, v jeho polovině ale bude žádat o prominutí zbytku trestu.