Hlavní obsah

Pomohly i jogurty. Cítím se stoprocentně připravený, hlásí rychle vykurýrovaný Kairinen

Zázračně rychle se vykurýroval po zlomenině nohy. Záložník fotbalové Sparty Kaan Kairinen ji utrpěl 11. května v derby se Slavií, minulý týden v Teplicích zvládl přes dvacet minut a v pátek proti Dukle už figuroval v základní sestavě. „Moc jsem si to užil. Trvalo to dlouho, na tenhle moment jsem se dlouho těšil. Bylo to pro mě speciální, zvlášť když jsme hráli před domácími fanoušky,“ vyznal se Kairinen po výhře 2:0 nad ligovým nováčkem.

Sestřih utkání Sparta–DuklaVideo: LFA

Článek

Finský záložník působil, jako kdyby žádnou pauzu neměl. Hrál s přehledem, lehkostí. Podržel míč, precizně ho rozdal. „V plné zátěži a v přípravě s týmem jsem zhruba poslední dva týdny. Cítím se stoprocentně připravený. Nějaký čas samozřejmě může trvat, než budu v maximální formě. Ale jsem si poměrně jistý tím, že to přijde. Cítil jsem se na hřišti dobře, možná to mohlo být i o něco lepší, ale bylo také potřeba pošetřit trochu síly na další zápasy,“ uvedl Kairinen.

Už v úterý rozehraje Sparta třetí předkolo Ligy mistrů proti rumunskému FCSB. Bude to ostrá zkouška, nápady a rozvaha pětadvacetiletého Fina se budou hodit. Velké duely mu chyběly. „Když přišlo zranění, bylo to pro mě velice těžké, hlavně po mentální stránce. Cítil jsem se jako důležitá součást týmu, hrál jsem hodně minut. Myslím, že jsem měl i velkou roli při úspěších, které jsme udělali,“ vyprávěl Kairinen.

Okamžitě začal pracovat na návratu. „S lékařským a realizačním týmem jsme si hned stanovili plán, který jsem plnil. I díky nim šlo vše rychle. Sám jsem se soustředil na to, abych se uzdravil co nejrychleji. Celou dovolenou jsem trénoval, každý den jsem pracoval,“ potvrdil sparťanský záložník s šestkou na zádech.

Pomohla mu i konzumace jogurtů, jak po jeho návratu padlo ze strany Letenských. Možná drobný detail, ale i na těch si Kairinen zakládá. „Vzešlo to z debaty s lékaři i dalšími lidmi z realizačního týmu. Tyhle věci k tomu patří, ať je to nutriční plán, správná strava, nebo kvalitní spánek. Pomohlo mi to,“ zmínil rodák z Turku.

S utkáním proti Dukle byl spokojený. „Žádný zápas není lehký, i když si to možná lidé někdy myslí. Zvlášť když máme tak nabitý program. Byl to těžký zápas, soupeř nám ho udělal náročný. Chybělo nám víc kvality v poslední třetině hřiště, ale myslím, že to přijde. Jsme na začátku sezony. Za vítězství jsem šťastný. Nejdůležitější je teď zregenerovat a připravit se na další utkání,“ zhodnotil Kairinen.