Hlavní obsah

Poláci ohlásili posilu ze Sparty bez jejího vědomí. Na Letné se zlobí

Jejich webové stránky zdobí fotky, jak fotbalový útočník Václav Sejk pózuje v dresu. Podepisuje smlouvu. Zaglebie Lubin považuje příchod dvaadvacetiletého sparťana za hotovou věc. Již i na sociálních sítích oznamuje, že jej přivádí na roční hostování s opcí. Ředitel komunikace úřadujícího českého mistra Ondřej Kasík ale bryskně reagoval. A polský klub asi nepotěšil.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Václav Sejk ze Sparty během utkání s Pardubicemi.

Článek

„Vážení zástupci médií Zaglebie, podobné zprávy obvykle kluby nechají až na okamžik, kdy je všechno papírování kompletní. A zveřejní je společně. Jste si jisti, že tohle byl správný krok?“ napsal Kasík polskému klubu v angličtině na sociální síti X.

Podobné situace moc často nevídáme. V Polsku se totiž všichni tváří, že Sejkův příchod už nemá kam uhnout.

„Václave, vítej na palubě. Hodně štěstí,“ stojí na profilech Zaglebie na různých sociálních sítích. Sejk by se tak měl stát po Michalu Ševčíkovi a Adamu Karabcovi již třetím mladíkem z Letné, který bude v zahraničí hostovat s opcí na následný přestup.

Sejk na Letnou přišel v roce 2017 jako patnáctiletý z Teplic. Přes mládežnické kategorie se prokousal do B-týmu, později i do ligového „áčka“. První starty mezi elitou zapsal na hostování v Teplicích v jarní části sezony 2021/2022. Zažil dokonce snový debut, dvěma góly pomohl k výhře 4:2 nad Baníkem. Za skláře celkem Sejk nastřílel pět branek.

Následující ročník strávil současný kapitán reprezentační jednadvacítky v Jablonci s bilancí 7+3. Na podzim minulé sezony se marně zkoušel prosadit v mateřské Spartě (16 zápasů, jeden gól v poháru proti Bohemians), v zimě tak zmizel do druhé nizozemské ligy. V Rodě znovu našel střelecké štěstí, v sedmnácti duelech se trefil osmkrát a s mužstvem se ze třetího místa tabulky prokousal do nakonec neúspěšné baráže o postup do Eredivisie.

Pokud vše dopadne dle očekávání a komunikační přešlap Zaglebie nehodí do plánů vidle, čeká Sejka druhé zahraniční angažmá v kariéře.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.