Hlavní obsah

Podívejte se na bizár v české lize. Rozhodčí odpískal ofsajd po autu

Tohle bizarní rozhodnutí nevidíte (nebo jen vzácně) ani v nejnižších fotbalových soutěžích. Je však opravdu raritou, aby přišlo v elitní soutěži. V Chance Lize na něj došlo. V sobotním zápase mezi Olomoucí a Jabloncem (0:0) asistent rozhodčího odmával a hlavní sudí zapískal ofsajd po autovém vhazování. Na situaci se podívejte ve videu.

Ofsajd po autu v OlomouciVideo: LFA

Článek

Každý alespoň trochu erudovaný fanoušek ví, že přímo po autovém vhození ofsajd není. Jenže na Andrově stadionu se na tohle pravidlo na chvilku zapomnělo. Jablonecký Matěj Polidar vzal na začátku 79. minuty míč a dlouhým hodem vyslal vpřed spoluhráče Jana Chramostu. Nikdo míč netečoval, letěl přímo na útočníka.

Jenže praporek v rukách asistenta rozhodčího Stanislava Pochylého vylétl nahoru, hlavní arbitr Ladislav Szikszay na jeho pokyn ofsajd odpískal. Severočeši nechápali, několik hráčů se okamžitě seběhlo k Szikszayovi a protestovalo. Chramosta a spol. mu vysvětlovali, že se házel aut.

Sestřih zápasu Olomouc–JablonecVideo: LFA

Jablonecký trenér Luboš Kozel se u postranní čáry také divil. Rukama naznačoval, že se házel aut, chytal se za hlavu. „Tahle situace mě nejvíc vytočila. Šli jsme do rychlého protiútoku a oni zvednou praporek. Takový ofsajd se na této úrovni často nevidí,“ prohlásil Kozel na tiskové konferenci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Asistent rozhodčího Stanislav Pochylý (vlevo) a hlavní sudí Ladislav Szikszay (vedle něj) během zápasu Olomouc - Jablonec.