Hlavní obsah

Po hvězdném startu pokles formy. Mladého talenta vyzývá kouč: Potřebujeme lepší výkony

Do Fortuna ligy vlétl jako kometa, v dresu nováčka Zbrojovky Brno v prvních kolech trápil soupeře nápaditými přihrávkami a zejména brankami. Forma 20letého Michala Ševčíka ale trochu upadla, což potvrzuje i kouč moravského celku Richard Dostálek. Mladý fotbalista a reprezentant do 21 let má však u trenérského týmu stále důvěru.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Filip Mucha z Teplic inkasuje druhý gól. Vlevo autor gólu Michal Ševčík z Brna.

Článek

Tři kola, tři góly a k tomu jedna asistence. Michal Ševčík se po začátku sezony pohyboval na špici tabulky nejproduktivnějších hráčů ligy. Na tom se nic moc nezměnilo, po 12 kolech mu s bilancí 5+3 patří více než solidní páté místo.

„Takový start jsem nečekal, ale samozřejmě mi to nevadí. Neměl jsem žádná očekávání a cíle, kolik gólů mám dát. Spíše jsem se chtěl do první ligy adaptovat stejně jako do té druhé. Zatím se mi daří nad očekávání," pravil ještě ke konci září v rozhovoru pro Sport.cz před baráží reprezentace do 21 let o mistrovství Evropy proti Islandu.

Poslední tři ligová kola mu však nevyšla podle představ. V Jablonci byl takřka neviditelný, proti Spartě střídal už o poločase. V sobotu na půdě Hradce Králové si sice připsal třetí asistenci v sezoně, přesto šel ze hřiště v 63. minutě.

„Je součást týmu, přijeli jsme ve 22 lidech a každý má možnost v tréninku a zápase ukázat svoji kvalitu a důvod, proč je na hřišti. Michal dostal důvěru od začátku a my od něho potřebujeme pracovitější výkon," vysvětloval po prohře 1:3 s východočeským celkem kouč Richard Dostálek.

„Momentálně nehraje to, co před nějakou dobou. Od nás má ale stále důvěru a pořád nám pomáhá. Potřebujeme s ním jen pracovat, abychom ho dostali do pohody. Momentálně je v rozpoložení, že to není na top výkon," hodnotil dále Ševčíkovo představení.

Pro Brno je v útočené fázi klíčová spolupráce mladého ofenzivního záložníka se zkušeným útočníkem Jakubem Řezníčkem. Pokud to nejde jim, Zbrojovka moc bodů nezískává. Podobně jako v uplynulých třech kolech, kdy si do tabulky nepřipsala ani jeden a klesla na průběžné desáté místo. „Špatně se chováme ve vlastním pokutovém území," vysvětlil Dostálek hlavní příčiny posledních nezdarů.

  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň