Hlavní obsah

Po hrubce gólmana podržel. Reichl pak Bohemians vychytal na Slovácku nulu

Po nezdaru na Dukle si ve třetím kole nejvyšší soutěže spravili alespoň trochu náladu bezbrankovou plichtou na Slovácku. Trenér fotbalistů Bohemians 1905 Jaroslav Veselý se po duelu v Uherském Hradišti netajil se smíšenými pocity.

Sestřih utkání Slovácko–BohemiansVideo: LFA

Článek

„Vzhledem k vývoji zápasu je remíza asi spravedlivá. Kdyby vyhrálo jedno nebo druhé mužstvo, bylo by to pro poraženého asi kruté. Beru to tak, že jsme získali plusový bodík zvenku,“ přemítal Veselý.

Podle něj šlo o utkání odlišných poločasů. „V prvním jsme měli územní převahu, která vyústila v pár závarů v soupeřově šestnáctce a Matouškovu neproměněnou šanci. Po přestávce Slovácko zjednodušilo hru a vynutilo si převahu. Pomohli jsme mu k tomu několika zbytečnými ztrátami míčů. Zhruba od šedesáté minuty se nám však povedlo nápor domácích eliminovat. Poté se hrálo nahoru dolů a utkání mohlo skončit jakkoliv. Měli jsme několik nadějných brejků, avšak chyběla nám poslední přesná přihrávka,“ mrzelo ho.

V brance Klokanů znovu nastoupil navzdory fatální hrubce v předchozím ligovém střetnutí na Julisce Michal Reichl. „Neuvažoval jsem o tom, že bych ho ze sestavy vyndal,“ tvrdil Veselý. „Zasloužil si novou šanci. Za důvěru se odvděčil správným způsobem. Chyba, která nás stála zápas s Duklou, na něm naštěstí nezanechala stopy. Působil jistým dojmem a vychytal nulu. Bude teď pod drobnohledem, musí dobrou výkonnost prosazovat dál,“ věděl.

Hru Pražanů ve druhé půli výrazně oživili střídající Drchal, Ristovski či Kadlec. „Kupříkladu Drchal by si zasloužil nastoupit od začátku. Z taktických důvodů jsme si ale tentokrát ponechali velkou kvalitu na lavičce s tím, že zkusíme v závěru zaskočit věkově starší obranu Slovácka rychlostními typy hráčů. Přinesli na hřiště dynamiku. Hrozili jsme nebezpečnými protiútoky. Kdybychom některý z nich vyřešili ke konci líp, mohli jsme odjíždět domů ještě spokojeněji,“ mínil Veselý.

Přesto si plichty považoval. „Víme, že se Slovácku poslední dobou nedaří doma tak jako dřív. Má teď problém střílet branky. Postupně půjde ale zase nahoru,“ domnívá se.

Fotbalisté Bohemians vytěžili díky domácímu triumfu nad Baníkem a remíze v Uherském Hradišti z prvních tří ligových kol čtyři body. „Pokládám to za solidní start do sezony, ale ještě mnohem víc spokojenější bych byl, kdybychom vybojovali aspoň bodík na Dukle. Zvlášť když máme v úvodu docela náročný los,“ připomněl Veselý, že v nadcházejícím kole přivítá jeho tým mistrovskou Spartu.