Hlavní obsah

Plzeň přivedla náhradu za Chorého, upsal se jí mladý Brazilec

Aktualizováno

Fotbalová Plzeň má další posilu, z bulharského Levski Sofia získala útočníka Ricardinha. Třiadvacetiletý Brazilec se Viktorii upsal na tři roky. Příchod Ricardinha je reakcí plzeňského vedení na odchod reprezentačního útočníka Tomáše Chorého, jehož třaskavý transfer do pražské Slavie za téměř 100 milionů korun má být oficiálně potvrzen do konce tohoto týdne.

Foto: Profimedia.cz

Brazilec Ricardinho je novou posilou Plzně.

Článek

„Poslední rok jsme hráče pozorně sledovali a k prvnímu kontaktu došlo již v zimě. Nyní jsme se rozhodli přivést jej do našeho týmu,“ citoval klubový web sportovního ředitele Viktorie Daniela Koláře.

Ricardinho, celým jménem Ricardo Vianna Filho, působil naposledy v Levski Sofia. V jeho dresu v 56 zápasech vstřelil 20 branek. Předtím hrál za brazilské kluby Sao Paulo nebo Gremio Porto Alegre a za portugalské Maritimo.

„Jde o kreativního a zároveň rychlostně disponovaného útočníka, který je velmi silný v zakončení. Těší nás, že se vše podařilo dotáhnout a Ricardinho se k nám může připojit do herního kempu v rakouském Westendorfu,“ informoval Kolář.

Příchod 23letého Brazilce je reakcí na přestup útočníka Tomáše Chorého do Slavie, který bude dotažen do konce tohoto týdne. Chorý, který na jaře prodloužil smlouvu s Viktorií do června 2027, po návratu z Eura oznámil klubovému vedení, že v Plzni už nechce dál působit. S tím, že hodlá využít nabídku Slavie.

Vzhledem k tomu, že Pražané nereflektovali na plzeňský požadavek přidat k finančnímu vyrovnání i hráčskou náhradu, vyšponoval předseda představenstva Adolf Šádek přestupní částku. Slavia na ni přistoupila (s případnými bonusy téměř 100 milionů korun).

Související témata:
Chance liga (fotbal)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.