Hlavní obsah

Plzeň představila první letní posilu

Aktualizováno

První letní posilou fotbalistů Plzně je záložník Tom Slončík. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant přestoupil ze Zlína a na západě Čech podepsal čtyřletou smlouvu. Viktoria o tom informovala na webu.

Foto: FC Zlín

Tom Slončík je první letní posilou Plzně

Článek

„Viktorka? Obrovská výzva. Jakmile se tato možnost naskytla, měl jsem jasno. Je to pro mě další velký krok ve fotbalové kariéře. Velkou výzvou pro mě bude i zahrát si poprvé v kariéře evropské poháry, moc se na to těším,“ řekl Slončík.

Talentovaný ofenzivní záložník má na kontě už 45 ligových zápasů, v nichž dal sedm branek. V tomto ročníku se v 31 utkáních trefil pětkrát a v anketě Ligové fotbalové asociace byl zvolen objevem sezony. Ani on ale nezabránil sestupu Zlína z první ligy.

„Je to pro mě velice těžké loučení, protože ve zlínském klubu jsem celý život, je to můj domov. S čistým svědomím můžu říct, že jsem do poslední chvíle bojoval a udělal to nejlepší, co jsem mohl, abychom zůstali v lize. Zlín budu samozřejmě dál sledovat, budu fandit, jak to jde, a doufám, že se sem jednou zase vrátím,“ uvedl zlínský odchovanec na webu svého mateřského klubu.

Slončík, jehož otec Petr je bývalý dlouholetý ligový hráč, v březnu debutoval v reprezentační jednadvacítce a nyní ho po bojích o záchranu čekají evropské poháry. Plzeň si jako třetí tým ligové tabulky zahraje 3. předkolo Evropské ligy. V uplynulé sezoně Západočeši došli až do čtvrtfinále Konferenční ligy.

„Tom Slončík je velkým talentem českého fotbalu. I přes svůj stále nízký věk na sebe dokázal upozornit a prosazoval se v nejvyšší soutěži. My jsme mu nyní nabídli možnost dalšího fotbalového růstu, což je naší dlouhodobou strategií a cílem. Věříme, že se u nás rychle adaptuje, zapadne do týmu a bude pro nás přínosem,“ řekl sportovní ředitel plzeňského klubu Daniel Kolář.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.