Hlavní obsah

Plzeň má další posilu, z Hradce získala útočníka Vašulína

Aktualizováno

Fotbalová Plzeň získala druhou letní posilu. Po záložníkovi Tomovi Slončíkovi angažovala Daniela Vašulína z Hradce Králové. Šestadvacetiletý útočník, o kterém se mluvilo také v souvislosti s pražskou Slavií, podepsal s Viktorií smlouvu na tři roky. Opačným směrem putoval stoper Filip Čihák, jenž v Hradci dosud pouze hostoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Daniel Vašulín ještě v dresu Hradce Králové.

Článek

„Viktorka je pro mě obrovská výzva. Už se těším, až to všechno příští týden vypukne. Jak znám trenéra, příprava bude určitě náročná, ale přesně tak je to potřeba. Rád bych si zažil evropské poháry, které jsem ještě nehrál. Pro každého hráče jsou obrovské lákadlo. Budeme se chtít určitě porvat o Evropskou ligu,“ citoval Vašulína klubový web.

Vašulína, který má na kontě 92 zápasů v české lize, v nichž nastřílel 20 gólů, zná dobře současný kouč Plzně Miroslav Koubek. V Hradci Králové ho vedl dvě sezony. „Jde o typově silového útočníka s velmi dobrou koncovkou, navíc je na tom dobře i po běžecké a herní stránce. Ve svém stále mladém věku je to pro nás zajímavý hráč, u něhož vidím v novém prostředí prostor pro výkonnostní akceleraci. Má potenciál,“ řekl Koubek.

Votroci sice přišli o Vašulína, ale pojistili si posilu do zadních řad. Čtyřiadvacetiletý stoper Filip Čihák v Hradci během uplynulých dvou sezon působil coby host právě z Plzně, nyní se jeho zápůjčka změnila v přestup. „Je to vynikající obránce. Už se v Hradci aklimatizoval, nepotřebuje se rozkoukávat. To je jeho další výhoda. Jsem přesvědčen o tom, že Filip bude i nadále stěžejním článkem naší defenzivy a že je schopen dalšího výkonnostního progresu,“ pravil sportovní ředitel královéhradeckého klubu Jiří Sabou. Čihák, stejně jako Vašulín, v novém působišti podepsal tříletý kontrakt.