Hlavní obsah

Plzeň lanaří z Belgie bývalého sparťana. Odejde Chorý?

Aktualizováno

Fotbalová Plzeň cílí na další posilu, do tréninku s Viktorií se zapojil český reprezentant do 21 let Christophe Kabongo. Transfer 22letého útočníka belgického Lommelu, patřícího do skupiny City Football Group, která po celém světě vychovává talenty pro Manchester City, se finalizuje. Připravena je pro něj čtyřletá smlouva.

Foto: FAČR

Christophe Kabongo oslavuje gól v kvalifikaci na ME do 21 let proti Islandu.

Článek

„Christophe již s týmem trénuje a měl by zasáhnout i do sobotního přípravného zápasu. Ladí se jen už detaily k uzavření přestupu,“ cituje klubový web mluvčího Václava Hanzlíka.

Kabongo, kterého fotbalově vychovala Sparta, platí za velkou naději českého fotbalu. Prosazuje se v jednadvacítce, v minulé sezoně v dresu Podbrezové zaznamenal v 44 zápasech 14 gólů.

„Jde o rychlostního ofenzivního hráče, který je navíc velmi variabilní. Sledovali jsme pozorně jeho výkony jak na Slovensku, tak i  při zápasech české jedenadvacítky a hodně nás zaujal. Vidíme v něm do budoucna obrovský potenciál, proto jsme se rozhodli přivést jej do našeho týmu. Věřím, že brzy dojde k finálnímu dotažení přestupu,“ uvedl sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Chystaný přestup Kabonga vybízí zákonitě k otázce, zda se Plzeň neblíží odchodu útočníka Tomáše Chorého, který je momentálně s reprezentací na Euru. Před několika dny totiž Viktoria dotáhla transfer útočníka Daniela Vašulína. O Chorého mocně usiluje pražská Slavia, ve hře je také přestup do zahraničí.